Samsung Galaxy Grand DUOS: két SIM, négy mag és 5 hüvelykes kijelző

Farkas Norman - 2012. december 12.

Jövő évben debütál a Galaxy Grand kétkártyás változata, amely kategóriájában először négymagos processzorral kápráztatja majd el a nagyközönséget. A jövevény nem csak gyors lesz, hanem méretes is, hiszen az előlapjára egy 5 hüvelykes érintőképernyő kerül - amely meglepő módon csak WVGA felbontással bír.

Eddig nem igazán találkozhattunk igazán ütős hardverrel megáldott kétkártyás okostelefonnal, ám ez 2013-ban biztosan változni fog.

A hírek szerint a Samsung már januárban  ki szeretné adni a Galaxy Grand dual SIM-es, GT-i9082 típusú verzióját, amely 1,4GHz-es, négymagos Exynos processzorral, 4G/LTE és HSPA+ adatátviteli támogatással, WiFi, Bluetooth, GPS és NFC modullal, valamint 2100mAh kapacitású akkumulátorral büszkélkedhet. A felső kategóriás készülékre utaló hardverelemek sorát az 5 hüvelykes érintőképernyő töri meg, amely meglepő módon csak WVGA, azaz 800 x 480 pixel felbontású. (Persze nem arról van szó, hogy a WVGA panel gyenge, hiszen például a WP7 mobilok esetében is ez a felbontás dominál, csupán annyi a bibi, hogy a Grand DUOS specifikációjába sokkal jobban illene egy HD képernyő.)

A viszonylag szerény felbontású megjelenítő dacára igen sikeres okostelefon lehet a Galaxy Grand DUOS, hiszen az elsők között kínál négymagos processzort két hálózat egyidejű kezelése mellett.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza