Mit várhatunk az LCD kijelzővel kombinált kontaktlencséktől?

Farkas Norman - 2012. december 12.

A belga Ghent Egyetem kutatói szupervékony, hajlított LCD kijelzőt alkottak, amely kontaktlencsébe integrálva a kommunikáció egy teljesen új formája előtt nyit utat. Nézzük, milyen lehetőségek rejlenek a spéci lencsékben!

A belga Ghent egyetem kutatóinak köszönhetően elkészült az a vékony és hajlékony LCD kijelző, amely kontaktlencsébe építhető, s vezeték nélküli kapcsolaton keresztül képek vetíthetők rá. A kommunikációban új lehetőségeket megnyitó eszköz mellett úgy néz ki a szintén most készülő Google Glass, mintha egy századdal korábban született volna.

Herbert De Smet , az egyetem professzora elárulta, hogy az LCD kijelzős kontaktlencse technológiai alapja már megvan, s most kezdődik a hozzá kapcsolódó "alkalmazások" fejlesztése, amely az elkövetkezendő néhány éven belül hozhat eredményeket.

A technológia a megfelelő alkalmazásokkal kiegészülve  lehetőséget nyújthat majd a szöveges üzenetek fogadására, az utasítások közvetítésére navigáció során és az egyes látászavarok korrekciójára is, sőt akár a napszemüveget is helyettesítheti.

Te szívesen olvasnád az SMS-eidet a kontaktlencsédről?

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Kulcsszavak: kommunikáció, tudomány
Vissza