Samsung Galaxy Grand és Galaxy Grand Duos - Hivatalosan is

Farkas Norman - 2012. december 19.

A dél-koreai gyártó hivatalosan bejelentette két új modelljét, az öthüvelykes WVGA kijelzővel és kétmagos processzorral szerelt i9080 Galaxy Grand-et és annak kétkártyás változatát, az i9082 Galaxy Grand DuoS-t.

Már egy ideje a pletykák kereszttüzében égett a Samsung Galaxy Grand és annak két hálózat egyidejű kezelésére is alkalmas változata, a Grand Duos is, ám most véget ért a mendemondák időszaka, ugyanis mindkét készülék átesett a hivatalos bemutatón.

A Galaxy S III stíluselemeiből építkező i9080 Galaxy Grand előlapján egy 5 hüvelykes érintőképernyő terül el, ám esetében nem számolhatunk Full HD felbontással, sőt HD-vel és qHD-vel sem. A kütyü kijelzője WVGA, azaz 800 x 480 pixel felbontású, ami a fent említett mérettel egyesülve nem kecsegtet túl éles képpel. Ami a készülék egyéb tulajdonságait illeti, a közép- és a felső kategória között egyensúlyoz: 1,2Ghz-es, kétmagos processzort, 1GB RAM-ot, 8GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhelyet, 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi- és 2 megapixeles előlapi kamerát, WiFi (a/b/g/n), Bluetooth és aGPS modult, valamint HSPA adatátviteli képességet tudhat magáénak. A 143,5 x 76,9 x 9,6 milliméteres és 162 grammos okostelefon fedélzetén az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, energiaellátásáért pedig egy 2100mAh kapacitású akkumulátor felel.

Az i9082 típusszámú Galaxy Grand DuoS ugyanazzal a felszereltséggel bír, mint testvére, csupán dual SIM-es mivolta teszi mássá.

A Samsung Galaxy Grand Duos 2013 első negyedévében landol a piacon, egykártyás testvére pedig néhány héttel később válik elérhetővé. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely régiókban és milyen árcédulával lesznek megvásárolhatók az újdonságok.

 

 



 

[Forrás: Unwired View]

Vissza