Átadták a "„Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjakat

Kütyü Magazin - 2012. december 19.

Harminc hallgató vehette át tegnap a szakmai továbbképzését 2000 dollárral támogató „Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjat. Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója  örömmel mondta el az ünnepélyes díjátadón, hogy cége a hazai szakemberképzés mellett az ipart is igyekszik támogatni, s egyik kínai partnercége

Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója és Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára tegnap Budapesten, ünnepélyes keretek között adta át 30 hallgatónak a "Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjakat.

A Huawei tavaly a  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve alapította 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, melynek célja, hogy a hallgatók közelebbről is megismerhessék a legújabb telekommunikációs megoldásokat, technológiai trendeket. A „Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői” nevű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg, közülük tízet a BME, ötöt pedig a BCE delegálhat a programba.

Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait.

A tegnapi ünnepségen egyszerre két "évfolyamnak" adták át az ösztöndíjakat. A ceremónia után egy táncos "smartphone show" következett, melynek keretében mikulás ruhába bújt hölgyek gondoskodtak a jó hangulatról.

A vállalat feje elmondta az eseményen, hogy cégének társadalmi felelősségvállalási stratégiájában rendkívül fontos szerepet tölt be a szakemberképzés támogatása, de az ipar fellendítése is a célok között szerepel, melynek elérése érdekében már sikerült a tettek mezejére lépni - például a Huawei arra ösztönzi optikai kábeleket gyártó kínai beszállító partnerét, a Comlinket, hogy az Magyarországon is hozzon létre gyártóegységet, s ezügyben a cég jövőre el indítja a magyar üzleti környezet vizsgálatát.

A vállalatvezető arról is beszámolt, hogy a cég Magyarországon működő Európai Ellátó Központja máris teljesítette a 2013-ra előírt célkitűzéseket, és a közel 30 000 négyzetméter alapterületű létesítmény bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli.

 

Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója

 

A Huawei továbbá egy 70 millió eurós beruházás keretében hamarosan Finnországban nyitja meg hetedik európai kutató-fejlesztő központját, ezzel is hosszú távon elkötelezve magát a mobileszközök szoftveres fejlesztése mellett. A tervek szerint az itt dolgozók száma öt éven belül eléri a 100 főt, ami tovább növeli a társaság jelenlegi, több mint 13.000 fős szakembergárdáját Európában. A kontinensen működő 37 leányvállalat így 2011-ben összesen 2,8 milliárd euró bevételre tett szert, amely a globális összbevétel 12 százalékának felel meg.

Vissza