Elkelt a 30 milliomodik PlayStation 3

forrás: Prím Online - 2012. december 21.

A Sony Computer Entertainment Europe bejelentette, hogy 2012. december 17-én a PAL televíziós rendszert használó országokban értékesített PlayStation 3-as készülékek száma elérte a 30 millió darabot.

A 2007-ben bemutatott játékkonzol az elmúlt öt évben egyre több családban a szórakozás állandó elemévé vált, részben az olyan, immár klasszikus családi játékok miatt, mint a LittleBigPlanet, a Gran Turismo vagy az újonnan bemutatott Wonderbook: Book of Spells, részben pedig az eszközön elérhető, folyamatosan bővülő szolgáltatásoknak köszönhetően.

„Ez az eredmény egy olyan mérföldkő számunkra, amely bizonyítja, hogy a PlayStation 3 népszerűsége már régen túlmutat a megszállott videojátékosok körén, és képes az otthoni kikapcsolódás szerves részévé válni” – jegyezte meg a bejelentés kapcsán Sándor Csaba, a magyarországi PlayStation üzletág vezetője, aki hozzátette, hogy széles körű használhatósága miatt a játékkonzol ma már nem számít luxuscikknek.

A PlayStation család a bemutatása óta valódi szórakoztatóközponttá bővült. Fejlesztései közé tartozik az ingyenesen elérhető PlayStation Network szolgáltatás, amelyen keresztül számos mozifilm, tévésorozat és zene tölthető le, a PlayStationPlus előfizetés, ahol ingyenes és kedvezményes árú játékokhoz juthatnak a felhasználók, a mozgás és hangérzékelővel felszerelt PlayStation Eye kamera, a játékot még élvezetesebbé tévő PlayStation Move kontroller, vagy az újonnan bemutatott eszköz, a kiterjesztett valóság technológiát (augmented reality) használó valódi könyv, a Wonderbook.

2012 szeptemberében PlayStation 3 külsőleg és belsőleg is megújult, egy hónapra rá pedig megjelent a felfrissített PlayStation Store is, amellyel még egyszerűbben lehet böngészni a több ezer digitális tartalom között.

Vissza