Alcatel One Touch Idol Ultra - Jelly Bean 6,45 milliméterben

Farkas Norman - 2013. január 8.

A Consumer Electronics Show alkalmával tizenhárom androidos Alcatel készülék mutatkozott be a nagyközönségnek. Az újdonságok között szerepel a világ legkarcsúbb okostelefonjaként emlegetett One Touch Idol Ultra is, mely mindössze 6,45 milliméter vastag házzal rendelkezik, mégis igen meggyőző hardveres felszereltséget tud felmutatni.

A Las Vegasban megrendezett CES során nem kevesebb mint 13 új készüléket mutatott be az Alcatel, pontosabban az őt birtokló kínai TCL.

Az újdonságok közül a One Touch Idol Ultra tűnik a legérdekesebbnek, mely 6,45 milliméteres vastagságával "a világ legvékonyabb okostelefonja" cím legújabb tulajdonosává vált- maga mögé utasítva az eddigi csúcstartó Vivo X1-et. A brutális karcsúság szerencsére nem ment az Android 4.1 Jelly Bean rendszer köré épülő készülék tudásának rovására. Előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) Super AMOLED érintőképernyő terül el, mely fölött egy 1,3 megapixeles kamera csücsül.

A mobil hátlapján egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera kapott helyet, amely 1080p Full HD videók rögzítésére is alkalmas. A One Touch Idol Ultra meghajtásáért egy 1,2GHz-es, kétmagos processzor felel, amit 1GB RAM, 8GB méretű, nem bővíthető belső tárhely és 7,2Mbps sebességű letöltéssel kecsegtető HSPA modem egészít ki. Érdekesség, hogy a készülékből kimaradt a 3,5 mm-es audiokimenet, de szerencsére ez pótolható egy microUSB adapterrel. A szupervékony eszköz az eddigi információk szerint csak Kínában kerül forgalomba, várható ára 445 dollár körül alakul.

A pengemobil egy kevésbé penge, Ultra jelző nélküli változatban is meg fog jelenni. A 8,2 milliméter vastag One Touch Idol 4,7 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyővel, 4 vagy 8GB belső tárhellyel és mindössze 512MB RAM-mal bír, viszont testvérével ellentétben kettő SIM foglalattal is rendelkezik és Kínán kívül is hódításba kezdhet majd.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza