Wi-Fi funkcióval támad a Nikon COOLPIX S6500 és a COOLPIX S2700

Kütyü Magazin - 2013. január 8.

A színes S6500 beépített Wi-Fi funkcióval, 16 megapixeles CMOS képérzékelővel és nagy látószögű NIKKOR 12× optikai zoom objektívvel rendelkezik. Segítségével az internetre kapcsolódva pillanatok alatt megoszthatók a minőségi felvételek. Az elegáns és stílusos S2700 akár zsebben is elfér, ennek ellenére 16 megapixeles, nagy látószögű 6× zoom NIKKOR objektívvel, 6,7 cm-es, tükröződésgátló bevonattal ellátott LCD-monitorral van felszerelve, ezen felül HD (720p) videofelvételt is kínál.

A Nikon két új kompakt fényképezőgéppel bővítette a COOLPIX termékcsaládot, amelyek annyira karcsúak és mutatósak, hogy mindenhová öröm vinni őket.

Az S6500 modell — Zoom és megosztás

A COOLPIX S6500 megérkezésével a minőségi felvételek készítése és az azonnali feltöltés egyszerre is lehetséges. A széles átfogással (25-300 mm) rendelkező NIKKOR 12× optikai zoom objektív közelről és távolról egyaránt segíti a pontos, nagy felbontású felvételek készítését. A hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS képérzékelő pedig akár naplementekor, gyéren megvilágított koncerteken vagy romantikus gyertyafényes vacsorák során is biztosítja a megfelelő megvilágítást.Könnyedén készíthetünk full HD (1080p) videókat a külön videofelvétel gomb segítségével, amellyel azonnal átválthatunk a fényképek rögzítéséről videó módba. A Nikon automatikus rázkódáscsökkentő technológiája valós időben ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így nincs más dolgunk, mint a kompozícióra összpontosítani.

Ha elkészültek a megosztani kívánt fényképek és videók, a beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül elküldhetjük azokat okostelefonunkra vagy más intelligens eszközünkre, ahonnan rögtön feltölthetjük felvételeinket kedvenc közösségi oldalainkra. Intelligens eszközünket ráadásul távvezérlőként is használhatjuk a fényképezőgéphez, ami nagyon hasznos önarckép készítésekor.

A COOLPIX S6500 ezüst, fekete és piros színben érhető majd el.

 

Az S2700 – A mozgalmas pillanatok rögzítésének színes módja

A karcsú S2700 modell alig 20,7 mm-es váza úgy illeszkedik a tenyérbe, mintha oda tervezték volna, és többféle élénk színben is kapható. A NIKKOR 6× optikai zoom objektív a precíziós fényképezés élményét kínálja, a 16 megapixeles CCD képérzékelő pedig biztosítja a tiszta felvételeket és az éles HD (720p) videókat.Az intelligens automata funkciók a fényképezési helyzethez igazítják a fényképezőgép beállításait, így a legkiválóbb fényképek készítéséhez sem kell mást tenni, mint célozni és kattintani. Az Intelligens portré rendszer eközben olyan funkciókkal gondoskodik arról, hogy a felvétel témája legelőnyösebb arcát mutassa, mint például a Mosoly időzítő, a Pislogásmentesítés, a Bőr lágyítás vagy a Beépített vörösszemhatás-korrekció. Ha elkészült a felvétel, nyolc Glamour retusálás opció közül választva tehetjük a portrékat még látványosabbá.

A COOLPIX S2700 hét színben kapható: ezüst, fekete, vörös, lila, kék, rózsaszín mintás és lila mintás.

 

S6500 – Egyéb kiemelt funkciók

- 7,5 cm-es LCD-monitor (460 000 képpont): akár erős napfényben, akár gyenge megvilágítás mellett fényképezünk, ez a nagyméretű, Nikon Clear Color kijelzőtechnológiával ellátott monitor mindig nagy kontrasztot és tiszta megtekinthetőséget biztosít.
- Automatikus HDR mód: segítségével bármilyen helyzetben lenyűgöző színrészletességű felvételek készíthetők. HDR módban a fényképezőgép két felvételt készít a zár egyetlen kioldásával, majd ezeket egy végső képben ötvözi, amely széles dinamikatartományt fog át, és gazdagabb színátmeneteket tartalmaz.
- Egyszerű panoráma 360°/180°: dinamikus panorámaképek készítése függőleges vagy vízszintes pánozással.
- Nagy sebességű sorozatfelvétel: könnyedén, éles felvételeken örökíthetünk meg a gyorsan zajló eseményeket. A gép akár hét képet készít egymás után, kiemelkedő, 10 kép/mp sebességgel.
- Retusálás menü: a képek a fényképezőgépen is szerkeszthetők a számos szűrőeffektus segítségével, beleértve a lejátszás során elérhető gyorshatás módot. A kínált hatások közt megtalálható a Kiválasztott szín funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott színt adja hozzá; valamint a Csillogás funkció, amely csillagfényhatást varázsol a fényes tárgyakra.
- 19 motívumprogram mód: automatikusan optimalizálja a fényképezőgép beállításait, népszerű fényképezési stílusokat és hatásokat kínálva. Csak ki kell választanunk az adott helyzethez tartozó módot, és már készülhet is a remek felvétel.
- 3D fényképezési mód: az elkészült térhatású képek megjeleníthetők a 3D technológiát támogató televíziókon és számítógépeken.
- Témakövető AF: segítségével a mozgásban lévő témákról is éles felvételek készíthetők. A témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi.
- EXPEED C2: A Nikon gyors és nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszere a következőket biztosítja: gyors működés, továbbfejlesztett videofelvétel, nagy érzékenység esetén is remek teljesítmény és kiemelkedő képminőség.

S2700 – Egyéb kiemelt funkciók

- Elmosódás-csökkentés: csökkenti a fényképezőgép rázkódásának és a téma bemozdulásának hatását. A nagy ISO (3200-ig) fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. A Legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció pedig automatikusan kiválasztja a legélesebb képet legfeljebb 10 egymást követő felvétel közül.
- Retusálás menü: a számos szűrőhatás segítségével a képek a fényképezőgépen is szerkeszthetők. A kínált hatások közt megtalálható a Kiválasztott szín funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott területhez színt ad hozzá; valamint a Csillogás funkció, amely csillagfényhatást varázsol a fényes tárgyakra.
- Lítium-ion akkumulátor: újratölthető, így hosszan tartó és környezetbarát használatot biztosít.
- Témakövető AF: segítségével a mozgásban lévő témákról is éles felvételek készíthetők. A témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi.
- EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt, valamint kiemelkedő képminőséget biztosít.

 

Vissza