Búcsúzz el a karcolásoktól! - Itt a Gorilla Glass 3 [Videó]

Farkas Norman - 2013. január 9.

A CES 2013 során mutatkozott be a Corning Gorilla Glass üvegének legújabb generációja, amely a natív sérülésvédelem jóvoltából elődeinél is jobban ellenáll a karcolásoknak és a sérüléseknek.

Igazából még nem tartunk ott, hogy végleg elbúcsúzunk a karcolásoktól, de azért azt elmondhatjuk, hogy jó úton járunk afelé. A Corning a Gorilla Glass és Gorilla Glass 2 megalkotásával eddig is sokat tett le az asztalra annak érdekében, hogy mobil eszközeink képernyője védett legyen a sérülésekkel szemben, most pedig bemutatkozott az új Gorilla Glass 3, mely több szempontból is felülmúlja elődeit.

A natív sérülésvédelemmel (Native Damage Resistance-NDR) előállított hajlékony és edzett üveg háromszor ellenállóbb a karcolásokkal, azaz a felületi sérülésekkel szemben, sérülés esetén pedig 50 százalékkal ellenállóbb marad, mint a Gorilla Glass 2. A Corning állítása szerint a mindennapi használat során keletkező, látható karcolások száma 40 százalékkal csökkenhet a Gorilla Glass 3-mal szerelt készülékek esetében. Apropó készülékek! Az első Gorilla Glass 3 védelemmel ellátott mobil eszközök megjelenésére 2013 második felében számíthatunk.

Az alábbi videó a CES 2013 rendezvényen készült, s a Corning standját mutatja be, ahol a Gorilla Glass 3 ellenálló képességét szemléltetik: az újgenerációs üveget egy 130 grammos vasgolyóval ostromolják - meglepő módon sikertelenül.

 

 

[Forrás: BGR]

Vissza