Csúcsmodellek Alcatel módra: One Touch Scribe X, HD és HD-LTE

Farkas Norman - 2013. január 10.

A CES 2013 során debütált az Alcatel felső kategóriás modellekből álló One Touch Scribe sorozata. A Scribe X Full HD kijelzőjével, a Scribe HD kapacitív tollával és baráti árával, a Scribe HD-LTE pedig brutális adatátviteli sebességével teszi magát vonzóvá a felhasználók szemében.

Az Alcatel márkanév tulajdonosaként is ismert kínai TCL rengeteg újdonságot vitt magával a CES-re. A belépő szintet képviselő Alcatel One Touch Pop sorozat tagjai azok számára lehetnek érdekesek, akik nem akarnak nagy tudású mobilt, viszont fontos nekik a naprakész operációs rendszer és különösebb kompromisszumok nélkül szeretnek válogatni a különböző méretű telefonok között. A One Touch Idol és Idol Ultra a divat rabjait "rabjait" célozzák meg, akik elvannak egy felső-közép kategóriás felszereltséggel, viszont rendkívül kényesek telefonjuk külső megjelenésére.

 

 

Jelen cikkünk főszereplői a One Touch Scribe sorozat tagjai, melyek felső kategóriás okostelefon-tablet hibridek frontján szállnak versenybe a felhasználók kegyeiért.

Az Alcatel One Touch Scribe HD egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyővel megáldott készülék, mely kapacitív tollal is rendelkezik, így nagyjából egy Galaxy Note II funkcionalitását remélhetjük tőle. Az Alcatel egy kicsit tovább növeli a Scribe HD és a Samsung hibridje közti hasonlóságot azzal, hogy egy mágneses flip tokot is elérhetővé tesz újdonságához.

Ami a Scribe HD további felszereltségét illeti, egy négymagos, 1,2GHz-es MediaTek processzort, 1GB RAM-ot, 4GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhelyet, 2500mAh kapacitású akkumulátort, valamint HD előlapi- és 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerát tudhat magáénak, fedélzetén pedig az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. Jó hír, hogy a készülék várható kezdőára 400 dollár körül alakul, az viszont kevésbé üdítő, hogy csak 2013 harmadik negyedévében számíthatnunk a megjelenésére.

 

 

A One Touch Scribe HD-LTE pontosan annyival tud többet a fent bemutatott testvérénél, mint amennyivel hosszabb a neve, azaz LTE modemmel rendelkezik, így kiemelkedő adatátviteli sebességgel kecsegtet a megfelelő hálózatokon.

 

 

A sorozat legjobbja a februárban megjelenő One Touch Scribe X, mely 1,4GHz-es, négymagos processzorral, 12 megapixeles hátlapi kamerával és 1920 x 1080 pixel felbontású, azaz Full HD megjelenítővel büszkélkedhet, viszont az LTE támogatás sajnos hiányzik belőle.

 

 

 

 

Vissza