Új Windows 8 alapú érintőkijelzős gépek a Lenovo gyártósoráról

Kütyü Magazin - 2013. január 11.

A Lenovo bejelentette új fogyasztóknak és üzleti felhasználóknak szánt érintőképernyőre optimalizált, Windows 8 alapú gépeit a 2013-as CES keretében. A kollekcióba tartoznak az ultra-hordozható IdeaPad U sorozat Ultrabookjai, a multimédiás IdeaPad Z sorozat új laptopja, az IdeaCentre all-in-one gépeinek legújabb modelljei, de az A sorozat divatos és a C sorozat megfizethető és helytakarékos legújabb gépei is.

“Az emberek szeretik az érintőkijelzős élményt, amely ma már jelen van mindenhol a PC plusz világban, és folyton új interakciókat eredményez az eszközökkel és a digitális tartalmakkal.” mondta Peter Hortensius a Lenovo termékcsoportjának elnöke és a Lenovo alelnöke. „Agresszíven integráltuk az érintőkijelzős technológiát fogyasztóknak szánt termékeinkbe, így jelenleg mi rendelkezünk az egyik legnagyobb Windows 8 operációs rendszerrel futó, érintőkijelzős eszközökből álló termékportfoliónk.”

 

Vékony és könnyű IdeaPad U és a mainstream Z sorozat

A Lenovo IdeaPad U310 és U410 Ultrabookok a vékony és könnyű dizájnt a következő szintre emelik a 10 ujjas érintőkijelzős megoldással. Ezek a vékony, könnyű, divatos ultrabookok 18 mm-es vastagságuknak köszönhetően hihetetlenül könnyen hordozhatóak, és nagyon gyorsan reagálnak, hiszen rendszerük az Instant Resume-mal mindössze egy másodperc alatt feláll alvó üzemmódból. Az új ultrabookok harmadik generációs Intel Core i7 processzorokkal, a legújabb DirectX 11-es NVIDIA GeForce garfikus kártyával, és bővített akkumulátor idővel érkeznek.

A márciusban piacra kerülő IdeaPad U310 Touch kezdőára 779 dollár körül alakul, az áprilisban megjelenő IdeaPad U410 Touch-ért pedig cirka 850 dollárt kell majd kicsengetni.

IdeaPad U410 Ultrabook

 

Az IdeaPad Z500 laptopok a Z sorozat legújabb generációs, érintőképernyőre optimalizált Windows 8 operációs rendszerrel futó tagja. Az eszköz támogatják a 10 ujjas érintést, különleges sztereo hangszórókkal rendelkezik az extra basszusért és Dolby Home Theatre v4-gyel a magával ragadó hangzásért. A Z sorozat új gépe harmadik generációs Intel Core i7 processzorokkal és a legújabb NVIDIA GeForce grafikus technológiával érkezik. Ez a laptop igazi Windows 8 élményt nyújt nagy, 14-15,6 inches érintőképernyőikkel. Az AccuType billentyűzet háttérvilágítása akkor is kényelmes láthatóságot biztosít, ha a gép használója sötétben gépel.

Az IdeaPad Z500 Touch áprilistól lesz elérhető, kezdőára körülbelül 699 dollár lesz.

IdeaPad Z500

 

Erazer X700 - Extrém játék One Click-kel

A Lenovo Erazer X700 a szemet gyönyörködtető, csiszolt gyémánt kialakításával és hideg kék világításával a játékrajongók és a sok multimédiás alkalmazást futtatók igényeit igyekszik kielégíti. Az asztali gép az exkluzív Onekey-jel érkezik. A funkció, amely segíti az extrém processzor teljesítményt, az “overclock” nevet kapta, amely egy gombnyomással megakadályozza a számítógép túlmelegedését köszönhetően a folyékony hűtési rendszernek.

Sok hasonló játékra tervezett gép esetében, a felhasználónak kell módosítania a beállításokat a BIOS-ban. Mivel az Erazer X700 kihasználja az AMD Eyefinity technológiát, a felhasználó akár hét monitort is csatlakoztathat a panoráma képernyős élményért, és eszközök nélkül akár 4 TB tárhellyel bővítheti a gépet, miközben a PC bekapcsolva marad. A számítógép 32 GB memóriával, dual grafikus támogatással (NVIDIA GeForce vagy ATI CrossFireX 1), akár dual AMD Radeon HD-vel és a legújabb Intel Core család processzoraival érkezik.

A Lenovo Erazer X700 júniustól lesz elérhető. A modellek kezdőára körülbelül 1 499 dollár körül alakul.

Erazer X700

 

 

Vissza