Huawei G520 - Négymagos droid vonzó áron

Kütyü Magazin - 2013. január 15.

Kedvező árú okostelefonnal rukkolt elő a Huawei, mely alig több mint 200 dollárért kínál négymagos processzort, 4,5 hüvelykes érintőképernyőt és Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert. Az újdonság jövő héten landol a kínai piacon, várhatóan Huawei Ascend G520 néven.

A kínai gyártó olyan izgalmas készülékekkel rukkolt elő a múlt héten megrendezett Consumer Electronics Show során, mint a 6,1 hüvelykes kijelzővel szerelt Ascend Mate, vagy az ízig-vérig felső kategóriás Ascend D2. Sokan azt gondolhatták, hogy a nagy bejelentések után egy kis csend következik, ám úgy tűnik, hogy a Huawei bőven tartogat még meglepetéseket a felhasználók és a konkurensek számára is.

Az egyik ilyen meglepetés az MWC-re tartogatott Ascend P2 lehet, mely a világ legvékonyabb okostelefonjaként híressé vált Alcatel Idol Ultra trónfosztójának ígérkezik. Egy másik újdonság jelen cikkünk tárgya, a G520, mely rendkívüli ár/érték arányával tűnik ki a tömegből.

Az alábbi fotón látható készülék január 21-én landol a kínai piacon, várhatóan Huawei Ascend G520 néven. A hírek szerint a mobil kezdőára 1399 jüan, azaz cirka 225 dollár körül alakul, így igen jó ajánlatnak tekinthető, hiszen olyan hardverelemek kerültek bele, mint a négymagos, 1,2GHz-es MediaTek MT6589 processzor, a 4,5 hüvelykes, egyelőre ismeretlen felbontású IPS érintőképernyő, vagy az 5 megapixeles hátlapi kamera. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mobilban csupán 512MB RAM kapott helyet, fedélzetén pedig a már nem túl friss Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot, de még ezeket az apró negatívumokat figyelembe véve is vonzónak tűnik az ára és a processzora miatt.

A G520 kétség kívül az egyik legjobb választás lehet az okostelefonok világába belépni kívánó, kezdő júzerek számára, akik nem egy méregdrága csúcsmodellen keresztül szeretnék megismerni az Android rejtelmeit. Sajnos még nincs információ arról, hogy a telefon Kínán kívül is piacra kerül-e, de közölni fogjuk, amint lesz valamilyen fejlemény a témában.



 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza