Már készül a Sony Xperia Tablet Z

Farkas Norman - 2013. január 16.

A friss pletykák szerint 10,1 hüvelykes Full HD kijelzővel, négymagos Snapdragon S4 processzorral és LTE támogatással érkezik a Sony legújabb táblagépe, melyet a gyártó nemrég leleplezett csúcsmobiljához hasonló néven ismerhet majd meg a nagyközönség.

Az idei CES során bemutatott Xperia Z leváltotta a Sony tavaly augusztusban leleplezett zászlóshajóját, az Xperia T-t, így nem meglepő, hogy a japán gyártó a táblagépek frontján is újítást tervez.

A friss hírek szerint mát javában készül az alábbi képen látható Xperia Tablet S utódja, melyet az eddigi gyakorlattól eltérően ugyanazzal a betűvel azonosíthatunk majd az üzletek polcain, mint Sony CES-en leleplezett csúcsmodelljét, az Xperia Z-t. Ennek megfelelően Xperia Tablet Z-nek fogják hívni a jövevényt.

A kiszivárgott információk azt mutatják, hogy az Xperia Tablet Z 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású érintőképernyővel, LTE, WiFi, NFC és Bluetooth modullal, négymagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 (APQ8064) processzorral, 2GB RAM-mal, valamint 32GB belső tárhellyel, és 6000mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, fedélzetén pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít majd szolgálatot. A mindössze 6,9 milliméter vastag készülék képalkotási képességeiért egy 2 megapixeles előlapi- és egy 8 megapixeles hátlapi kamera felelhet. Ahogy az Xperia Z, úgy az Xperia Tablet Z is por- és vízálló lesz az IP57 szabványnak megfelelő mértékben, azaz nem kell majd hímes tojásként bánnunk vele.

 

Egyelőre nem áll rendelkezésre fotó a táblagépről, de külső megjelenésében állítólag sokban hasonlít az okostelefonok frontján versenyző névrokonához, azaz rendkívül letisztult formájú, kecses és elegáns készüléknek ígérkezik.

Ha a fent ismertetett részleges specifikáció igaz, akkor az Xperia Tablet Z borzasztóan sok fejlődést mutat az augusztusban bejelentett Xperia Tablet S-hez képest. Ha kíváncsi vagy a két gép közti különbségekre, böngészd át az ezen a linken található tesztünket.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza