Már nem titok, hogy mit tud a Huawei Ascend P2

Farkas Norman - 2013. január 18.

Fény derült a világ legvékonyabb okostelefonjaként bemutatkozó Huawei Ascend P2 főbb technikai jellemzőire. Az információk szerint négymagos processzor, 2GB RAM és 5 hüvelykes HD kijelző kerül a kecses újdonságba.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a Huawei a február végén megrendezésre kerülő MWC 2013 során tervezi lerántani a leplet egyik idei csúcsmobiljáról, mely az Ascend P2 nevet viseli.

A ChinaSmartphoneReview jóvoltából máris napvilágra került "a világ legvékonyabb okostelefonja" címért induló készülék részleges specifikációja, melyből ugyan nem derül ki, hogy hány milliméter vastag lesz, de az igen, hogy milyen hardverelemek kerülnek a fedélzetére.

Az alábbi képen pózoló Ascend P1 S utódjaként bemutatkozó mobiltelefon lelke egy négymagos, saját fejlesztésű K3V2 processzor lesz, mely 1,8GHz-en pörög. Az erős CPU mellé 2GB RAM, 8GB belső tárhely, HSPA+ modem, valamint WiFi, GPS és Bluetooth modul kerül. A pengevékony mobil előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású IPS HD érintőképernyő feszít, mely 16 millió szín megjelenítésére képes és az érintéseket kapacitív módon érzékeli. A méretes megjelenítő fölött egy 1,3 megapixeles kamera figyel, a telefon hátlapján pedig egy LED villanóval segített, nagylátószögű objektívvel ellátott 13 megapixeles fényleső található, mely akár 30fps sebességgel képes Full HD videókat rögzíteni. A készülék energiaellátását egy 3000mAh kapacitású, otthon is cserélhető akkumulátor biztosítja, mely állítólag 6-8 óra beszédidőt, illetve 200-250 órás készenléti időt tud garantálni egy feltöltéssel.

A microSIM aljzattal érkező telefon az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer Emotion UI 1.5 kezelőfelülettel felturbózott változata fut majd.

 

Huawei Ascend P1 S

 

A fenti információkat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen nem hivatalos forrásból származnak, de meg kell hagyni, hogy első ránézésre minden felsorolt hardverelem illeszkedik a P2-vel kapcsolatos elképzelésinkbe. Talán a viszonylag izmos akkumulátor jelenléte szúrhatja egy kicsit a szemünket, hiszen a rendkívül vékony, kecses mobilok nem igazán szoktak domborítani ezen a téren.

 

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza