Nokia Lumia 820 és 920 a Vodafone kínálatában

Kütyü Magazin - 2013. január 24.

Az év elejétől már a Vodafone-nál is elérhető a Nokia Lumia 820 és 920 okostelefon, amelyek Carl Zeiss optikával és a vezeték nélküli akkumulátortöltés minden kényelmével várják leendő tulajdonosaikat. 

 

 

A letisztult külsővel rendelkező, unibody kialakítású Nokia Lumia 920-as 4,5 hüvelykes méretű, Gorilla Glass bevonattal ellátott IPS LCD kijelzője 1280 x 768 felbontással bír, a PureMotion HD+ technológiának köszönhetően pedig a tartalom a képernyő görgetése esetén is mindvégig borotvaéles marad. A kisebb testvér, a Lumia 820-as kijelzője 4,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik, felbontása 480x800 képpont, az AMOLED és ClearBlack technológiájú kijelzőnek köszönhetően a színek tökéletesen élénkek, a fekete pedig valóban fekete.

Lumia 920

 

Előbbi készülék a Nokia eddigi legnagyobb, 2000 mAh-es akkumulátorával van felvértezve, hogy a Snapdragon S4 kétmagos, 1,5 GHz-es processzor által nyújtott villámgyors működést a lehető legtovább biztosítsa. A kistestvér szoftveres felszereltsége megegyezik a 920-aséval, akkumulátor kapacitása viszont 1650 mAh, mely 360 óra készenléti időt biztosít. Mindkét készülék 1 GB RAM-al bír, és míg a 920-as 32 GB-os háttértárral, addig a 820-as 8 GB-al rendelkezik, mely micro SD kártyával tovább bővíthető.

A nagy testvér egy F2,0 fényerejű, 8,7 megapixeles autofókuszos Zeiss kamerával van felszerelve, de az igazi különlegességet a gyenge megvilágítás esetén is kiváló szolgálatot nyújtó optikai képstabilizátor adja. A Lumia 820-nak sincs oka a szégyenkezésre, a 8 megapixeles kamerát szintén Zeiss optikával látták el, amely F2,2 fényerőt és 28 mm-es nagylátószöget biztosít.

 

Lumia 820

 

Mindkét telefonnál lehetőség nyílik a vezeték nélküli töltésre, a 820 esetén ez egy cserélhető hátlap megvásárlásával érhető el, míg a 920-nál már az alapcsomag része.

A kiemelkedő hardveres tulajdonságokon túl a Nokia számos saját alkalmazással kényezteti el a felhasználókat:

- Nokia Váronéző: a kiterjesztett valóság alkalmazás plusz információkkal látja el a kamera által megjelenített valóságot, és egészen új élménnyé teszi egy-egy környék felfedezését.

- Nokia Drive: a Drive a Nokia saját, hangalapú, offline üzemmódban is működőképes navigációs megoldása, amely előzetes térképletöltés esetén adatforgalmi díjak nélkül igazítja útba a felhasználókat a világ bármely pontján.

- Nokia Közlekedés: a Közlekedés a Nokia speciális útvonaltervezője és navigációs alkalmazása a tömegközlekedést használók számára, amely immáron 53 ország 550 városának adatait tartalmazza.

A jelenleg fekete színben kapható Nokia Lumia 820 Red Super tarifacsomaggal 18.990 forintért érhető el a Vodafone üzleteiben, míg a Nokia Lumia 920 ugyanezen tarifacsomaggal 63.990 forintért vásárolható meg, kizárólag a Vodafone Smart Store-ban.

 

Vissza