Acer Liquid E1 – Formás Jelly Bean mobil olcsón

Farkas Norman - 2013. január 28.

Az Acer bemutatta legújabb androidos okostelefonját, mely a Liquid E1 nevet kapta. A középkategóriás készülék nem csak formás külseje miatt vonzó, hanem ár/érték arány tekintetében is igen kellemes ajánlatnak ígérkezik.

A múlt hét második felében hullott le a lepel az Acer legújabb droidjáról, mely a középkategóriás okostelefonok frontján indul harcba a vásárlók kegyeiért. Az Acer Liquid E1 névre keresztelt újdonság az eddigi információk szerint kiemelkedő ár/érték aránnyal bír, ám egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyit kell majd kicsengetni érte.

A telefon egyébként nem egy nagy durranás, a kedvező ár mellett főként a friss operációs rendszer, a megkapó külső és a méretes kijelző teheti vonzóvá a felhasználók számára. A megapixelek és a gigahertzek megszállottjai tehát nem tekintik majd vágyuk tárgyának a kütyüt, de ez teljesen rendben vagy így, hiszen alapvetően nem ők alkotják a célcsoportját.

Lássuk a száraz technikai adatokat! A Liquid E1 működéséért egy 1GHz-es, kétmagos processzor felel, amit 1GB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. Jó hír, hogy utóbbi bővíthető microSD kártyával. A 132 x 68,5 x 9,9 milliméteres 130 grammos készülék előlapján egy VGA előlapi kamera és egy 4,5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású (QHD) érintőképernyő kapott helyet, hátlapján pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített fényleső csücsül, amely 720p HD videók rögzítésére is alkalmas. Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert futtató telefonban természetesen találunk HSPA modemet, FM rádiót, GPS, WiFi és Bluetooth modult is, extraként a DTS hangrendszert említhetjük meg. A viszonylag alacsony teljesítményű processzor jelenléte miatt nem hangzik túl vészjóslóan, hogy a mobil energiaellátását egy 1780mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ám a méretes megjelenítő "jóvoltából" szinte biztosra vehetjük, hogy naponta töltőre kell majd dugnunk a "kicsikét".

 



 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza