ZTE V81 – 8 hüvelyk, két mag és Jelly Bean

Farkas Norman - 2013. január 29.

A ZTE bemutatta új, Android 4.1 Jelly Bean rendszerű táblagépét, mely nyolchüvelykes kijelzővel, kétmagos processzorral és 21 megabites HSPA modemmel felvértezve küzd a felhasználók kegyeiért.

Egyre több gyártó lát fantáziát a 8 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagépekben, elég csak az Apple iPad minire, a WayteQ xTAB-80-ra, vagy a hamarosan érkező Galaxy Note 8.0-ra gondolni. Nem meglepő tehát, hogy a ZTE is beszállt a buliba, s bemutatta első 8 colos kütyüjét, mely a V81 nevet kapta.

Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő ZTE V81 a középkategóriás tabletek táborát erősíti, ennek megfelelően egy kétmagos, 1,4GHz-es processzor, 1GB RAM, 4GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 2 megapixeles hátlapi- és VGA előlapi kamera, valamint HSPA modem, WiFi, Bluetooth és GPS modul, illetve HDMI kimenet, 3,5mm-es jack csatlakozó és 3700mAh kapacitású akkumulátor kapott benne helyet.

A 200 x 145 x 11,07 milliméteres készülék előlapján elterülő nyolchüvelykes érintőképernyő 1024 x 768 pixel felbontású és 3:4 képarányú, azaz több szempontból is hajaz az iPad miniben található panelre.

Egyelőre rejtély, hogy pontosan hol, mikor és milyen árcédulával kerül az üzletekbe a kínai újdonság, de megfelelő árazással (ami a ZTE részéről nem lenne meglepő) igen népszerű termék lehet. A V81 egyébként ki lesz állítva a februárban megrendezésre kerülő MWC-n, ahol közelebbi információkat is megtudhatunk majd a megjelenéséről.


 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza