HTC Infobar A02 – Kívül-belül egyedi

Farkas Norman - 2013. január 29.

A japán KDDI szolgáltató kínálatában debütál a HTC stílusos csúcsmodellje, mely nem csak külső megjelenés, hanem felhasználói felület tekintetében is érdekes lehet a felhasználók számára. 

A HTC bemutatta legújabb, kizárólag Japánban forgalomba kerülő okostelefonját, mely az Infobar A02 nevet kapta. A KDDI szolgáltató kínálatában debütáló jövevény nem csak élénk színekben pompázó készülékházával és Naoto Fukasawa munkáját dicsérő, letisztult dizájnjával vonzza magához a felhasználókat, hanem újszerű kezelőfelületével is, melyről első ránézésre az juthat eszünkbe, hogy a Windows Phone csempéibe költöztek az androidos elemek. Az alábbi videó minden szónál jobban szemlélteti az IIDA UI 2.0 (IIDA = Innovation, Imagination, Design, Art) névre keresztel kezelőfelület sajátosságait, érdemes megnézni.

 

 

Ami a HTC Infobar A02 hardveres felszereltségét illeti, igen kellemes összeállításról számolhatunk be. Az előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyőt és egy 2,1 megapixeles kamerát találunk, s ha megfordítjuk a 9,7 milliméter vastag és 147 gramm tömegű készüléket, akkor hátlapjáról egy 8 megapixeles, f/2.0 fényerejű lencsével szerelt, LED villanóval segített kamera kacsint vissza ránk.

Az IIDA UI 2.0-val felturbózott Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő mobil lelke egy négymagos, 1,5GHz-en ketyegő Qualcomm processzor, amit 1GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, 2100mAh kapacitású akkumulátor és Beats Audio hangrendszer egészít ki. Természetesen WiFi, Bluetooth, GPS és NFC modul, LTE modem, infra port és TV vevő is került a gépezetbe. Érdekesség, hogy a CDMA és WCDMA hálózatokkal egyaránt boldoguló okostelefon por- és vízálló képességekkel is rendelkezik az IPX5, illetve az IPX7 szabványoknak megfelelő mértékben.

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza