HTC M7 – Ultrapixelekkel a tökéletes fotókért

Farkas Norman - 2013. február 6.

A tajvani gyártó hamarosan bemutatkozó csúcsmodelljében debütálhat egy újszerű képalkotási technológia, melynek lényege, hogy egy szenzor helyett háromra bízzák a fotók felvételét, melyek jeleit kombinálva minden eddiginél tökéletesebb, "ultrapixeles" művek születhetnek.

Úgy fest, hogy a HTC megunta, hogy csak az anyaghasználat és a minőség frontján mutat példát konkurenseinek, s úgy döntött, hogy innovatív megoldásokkal próbálkozik a multimédiás képességek terén. A tajvani gyártó telefonjai a Beats Audio hangrendszer jóvoltából zenei oldalon már ott vannak a szeren, ezért nem meglepő, hogy most a képalkotási képességek fejlesztésére helyezték a hangsúlyt.

Nemrég felbukkant a HTC blogján egy infografika, mely a fotózás, illetve a mobilos képalkotás történetét járja végig. A konkurensek enyhe szurkálását sem nélkülöző történeti áttekintés legvégén azt olvashatjuk, hogy a HTC 2013-ban egy ütős kamerás újdonsággal rukkol elő.

 

 

A blogbejegyzés, illetve a benne található infografika megjelenése után érkezni kezdetek a hírmorzsák, melyek szerint a tajvaniak új kameratechnológiáját az "Ultrapixel" kifejezés jellemzi, s lényege, hogy egy szenzor helyett három képérzékelőre bízzák a képalkotást. Így elfelejthetjük a megapixelenként változó színszűrők alkalmazását, s velük együtt a megapixeleket is, hiszen az új technológiával sokkal részletgazdagabb fotókat lőhetünk.

Egyes források szerint a fentiek fényében a HTC M7 13 megapixeles kamerája valójában nem más, mint egy három 4,3 megapixeles érzékelőből felépülő képalkotó modul, mely a különálló szenzorok által fogott jelek összefésülése révén rendkívül éles, tiszta és élénk színeket felvonultató fotók készítését teszi lehetővé.

 

 

[Forrás: IntoMobile, HTC Blog]

Vissza