Android játékkonzol - hogy a játék mobilon is élmény legyen [Videó]

Czipperer Dia - 2013. február 6.

Mivel a telefonunk egyre inkább úgy funkcionál, mint egy mini zsebszámítógép, a játékok súlypontja is kezd áthelyeződni. A mobiljátékok egyre inkább fejlődnek, és az ehhez szükséges tartozékok is.

Manapság egyre többen játszanak telefonunkon, hiszen egyre „okosabb”, lassan kezdi átvenni a számítógép funkcióját. Azonban az érintőképernyő egy jelentős gátló tényező, sokkal ügyetlenebbül lehet játszani, mint egy PC vagy laptop esetén.

Most viszont úgy tűnik, erre is megvan a megfelelő megoldás, mégpedig egy USB-alapú kontroller kifejezetten Android-készülékekhez. A vezérlő előnye, hogy átméretezhető, és bármilyen típusú és méretű androidos telefonnal működik. Még a Samsung Galaxy Note II-vel is kiválóan működik, amely jelenleg a legnagyobb androidos okostelefon a piacon.

A XOPAD Android vezérlő jelentősen eltér korábbi társaitól (iControlPad, PhoneJoy Play), amelyekhez Bluetooth kapcsolat is kellett. Így nem meríti le a telefont, sőt, az USB csatlakozásnak köszönhetően játék közben a kontrollert és a telefont is tölthetjük. A feltöltött a játékvezérlővel akár órákon keresztül játszhatunk anélkül, hogy lemerülne a telefonunk. Köszönhető mindez 3,000 mAh lítium akkumulátorának, amely a telefon töltöttségét biztosítja (így csak a konzol aksija merül).

Elrendezése hasonló, mint a más, ergonomikus kialakítású vezérlőké, és joystickkal, valamint 12 nyomógombbal is rendelkezik. Egyelőre arról nincs hír, hogy mikor kezdődik a széles körű terjesztése, de kíváncsian várjuk a tapasztalatokat, visszajelzéseket.

Néhány támogatott játék: Grand Theft Auto 3, Shadowgun, Zen Pinball, Soulcraft THD, Riptide GP, Gem Miner Dig Deeper, Dink Smallwood, Jet Set Radio, Sprinkle, Pac-Man, Zenonia, Max Payne, Dead Trigger, Virtua Tennis, SupaSupaX, Muffin Knight, Sleepy Jack, Shine Runner, Symphony of Eternity, Meganoid, Gunman Clive, Helium Boy

Nézd meg a videót és tudj meg többet!

 

Forrás: Gizmag.com
 

Kulcsszavak: Android, játék, konzol
Vissza