Neo N003 – Négy mag, 5,3 col és 13 megapixel 160 dollárért

Farkas Norman - 2013. február 7.

Várhatóan áprilisban vagy májusban kerül piacra egy feltörekvő kínai gyártó Neo N003 névre keresztelt készüléke, mely nevetségesen alacsony áron kínál olyan hardvereket, mint a 13 megapixeles kamera, a négymagos processzor, vagy az 5,3 hüvelykes HD kijelző.

A Gizchina értesülései szerint márciusban mutatkozik be a Neo N003 nevű okostelefon, melynek érdekessége, hogy csúcskategóriás felszereltsége ellenére rendkívül vonzó árcédulával landolhat a piacon. A készülék egy (még) alig ismert kínai gyártótó műhelyében készül, megjelenése pedig áprilisra vagy májusra várható.

Az Android rendszer (egyelőre rejtély, melyik verzió) köré épülő mobil ára körülbelül 160 dollár (cirka 35 ezer forint) lesz, s ezért az összegért hihetetlenül komoly hardveregyüttest kínál.

A Neo N003 működéséért egy négymagos MediaTek MT6589 processzor felel, amely igen kellemes teljesítménnyel kecsegtet. A jövevény egy meglehetősen izmos, 3000mAh kapacitású akkumulátorból nyeri az energiát, képalkotási képességeiről pedig egy 13 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik. Az okostelefon-tablet hibridek kategóriáját képviselő mobil előlapjára egy 5,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyő került.

A fent leírtak alapján egyértelmű, hogy az N003 még az egyéb kínai gyártóktól származó modelleket is magasan felülmúlja ár/érték arány tekintetében, így az egyik legjobb ajánlat lehet a világon. A bökkenő csupán az, hogy kizárólag Kínában kerül forgalomba a kütyü, tehát az utána sóvárgó felhasználóknak csupán töredéke kaparinthatja majd meg.

Csak remélni tudjuk, hogy idővel a nemzetközi piacon is felbukkannak a Neo N003-hoz hasonló ajánlatok.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza