Wikipad játéktablet újratöltve

Czipperer Dia - 2013. február 11.

Új külsővel és belsővel jelentkezik a Wikipad táblagép. 7 inches kijelzővel, és 4.1-es Android támogatással rendelkezik a játékra optimalizált kütyü. Tavaly a CES-en tűnt fel az üdvöske, azóta nem sokat lehetett hallani róla.

 

A Wikipad játéktablet egy év után újratöltve jelentkezik. A CES 2012-ön feltűnt újdonságról sokáig nem lehetett hallani. Tavaly már a megjelenés küszöbén állt, azonban több hiba miatt is eltolták a piaci premiert. Ez azonban nem jelenti azt, hogy végleg eltűnt volna, hiszen a korábbi 10 inches koncepció után most 7 inches - versenytársakéhoz igazodó - kijelzővel és 4.1-es Android támogatással, valamint extra tárhellyel is bővült.

A táblagép alapjellemzője az ergonomikus játékkonzol, amely nem képezi szerves részét a készüléknek - bármikor eltávolítható. A fejlesztők most egy rakás frissítéssel bővítették. A 7 inches 5 pontos multi touch kijelző pedig 1280x800 felbontással büszkélkedhet, ami még inkább fokozza a játékélményt.

A készülék súlya is vonzónak bizonyul, ugyanis kontroller nélkül mindössze 320 grammot nyom, és vastagsága 10,6 mm. Várhatóan 16 GB tárhellyel kerül majd piacra, és a tervek szerint 32 GB-ig bővíthető (Micro SD kártyával).

További jellemzők

A Wikipad négymagos NVIDIA Tegra 3 telepkímélő processzorral rendelkezik, valamint 12 magos GPU-val, így a nagyobb grafikai felbontást igénylő játékokhoz is kiváló. Operációs rendszer tekintetében Android 4.1-es JellyBean fut rajta, és 1GB DDR3-as belső memóriával rendelkezik.

A fejlesztők 2 megapixeles előlapi kamerával és beépített mikrofonnal látták el, amely videókonferenciákhoz nagyon jól kihasználható. A HDMI kimenet pedig a felhasználói élmény fokozása tekintetében előnyös, bár a 7 inches kijelző sem rossz alapvetően. A készülék Wi-Fi elérhetőséggel is rendelkezik, de a 3G és a 4G funkció nem elérhető.

Lévén, hogy játéktabletről beszélünk, a készülék előretelepített játékokkal kerül majd piacra, és több játékszolgáltató elérhetőséggel is rendelkezik (pl. Tegra Zone, Big Fish Unlimited és PlayStation Mobile).

Természetesen azért a hagyományos táblagép funkciók is elérhetők, mint például az internetelérés, videónézegetés, valamint az e-könyv olvasás stb. Várhatóan tavasszal kerül majd a boltok polcaira, és 249 dollárért - átszámítva kb. 55 ezer forintért - juthatunk majd hozzá.

 

Forrás. Gizmag.com



 

Vissza