Alcatel One Touch Star – Két mag és Jelly Bean a középmezőnyben

Farkas Norman - 2013. február 13.

Az Alcatel márkanevet birtokló kínai TCL egy igen vonzó okostelefont tett le az asztalra. Az Android 4.1 Jelly Bean rendszerű, kétmagos processzorral meghajtott One Touch Star korrekt tudásához rendkívül kedvező ár társul.

A kínai TCL 13 Alcatel márkanévvel fémjelzett mobillal rukkolt elő a CES során, s egyértelművé tette, hogy komoly lehetőségeket lát az Android platformban, melyeket ki is szeretne aknázni. A gyártó most egy újabb okostelefont rántott elő a kalapjából, mellyel a középkategóriában kívánja képviseltetni magát. A One Touch Star nevű modellről van szó, melyet elsősorban stílusos, kicsit az iPhone formavilágát idéző külső megjelenése és kiemelkedő ár/érték aránya tehet sikeressé, hiszen kétezer svéd koronért (cirka 68 ezer forint) kínál kétmagos, 1GHz-es processzort és friss, Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert.

Ami a készülék további felszereltségét illeti, 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyőt,502MB RAM-ot, 4GB belső tárhelyet, VGA előlapi- és 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerát, valamint microSD kártyafoglalatot és 1500mAh kapacitású akkumulátort kapott.

A fekete-szürke és fehér-rózsaszín változatokban megjelenő One Touch Star hivatalos bemutatójának várhatóan a Mobile World Congress ad otthont.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza