D-Link DIR-845L Wireless N600 Router – Minden Wi-Fi igényre

Kütyü Magazin - 2013. február 13.

A D-Link összetette két úttörő hálózati technológiáját, és megalkotta a Wi-Fi médiaeszközökkel felszerelt otthonok vezeték nélküli kiszolgálóját, a DIR-845L Wireless N600 SmartBeam Gigabit Cloud Routert. HD videófolyamok NAS-ról, USB tárolóról vagy akár közvetlenül a netről egyszerre több eszközre is? Létezik megoldás. Ráadásul távfelügyeleti funkciókkal is felvértezve.

Mit tud a SmartBeam?

A SmartBeam technológia lényege, hogy a hat belső antenna pontosan oda és akkora erővel irányítja a Wi-Fi jelet, ahol és amekkora mértékben arra szükség van – mindeközben pedig folyamatosan figyeli a környezet változásait. A technológia eredménye egy minden felhasználó számára minden pillanatban optimális Wi-Fi jel az egész lakásban – mozizáshoz, játékokhoz, zenehallgatáshoz.

Két frekvenciatartomány – kétszeres böngészési élmény

A DIR-845L egyszerre képes Wi-Fi lefedettséget biztosítani a 2.4 és az 5 GHz frekvencitartományban. Ez bőséges sávszélességet biztosít YouTube videók indításához, fájl letöltésekhez, albumok Wi-Fi eszközök közti másolásához. A hálózati eszközök – így például a NAS tárolók – csatlakoztatását 4 Gigabites LAN port biztosítja. Mivel a WLAN port is Gigabites, hosszú időre biztosított a legnagyobb elérhető Internet sávszélesség továbbítása az otthoni hálózat irányába.

Kézben tartott hálózat – mobilról is

A DIR-845L beállításai a D-Link tavaly bemutatott Cloud eszközeihez hasonlóan nemcsak webes felületen keresztül érhetők el, hanem az iOS és Android eszközökre fejlesztett ingyenes mydlink Lite alkalmazással is. A felhasználói fiók létrehozását követően akár egy okostelefonról is megtudhatjuk, éppen ki netezik otthon, milyen oldalakat látogat és mekkora sávszélesség áll rendelkezésére. Ha szeretnénk, az alkalmazásból akár le is tilthatunk egy otthoni eszközt a hálózatról.

Lehetne még egyszerűbben?

A D-Link QRS (Quick Router Setup) alkalmazásával már az első lépések is elvégezhetők mobilról. De a mobil alkalmazások sora itt nem ér véget. A SharePort Mobile segítségével minden a router USB portjára csatlakoztatott tároló tartalmát elérjük okostelefonunkról, de akár biztonsági mentéseket is végezhetünk iPhone készülékünkről. A beépített DLNA szervernek köszönhetően az USB tárolóra mentett filmek, zenék bármely DLNA-kompatibilis médialejátszóval vagy akár egy Smart TV-vel is elérhetők.

Biztonságban nemcsak az otthon, de a hálózat is

A DIR-845L Smartbeam router támogatja a WPA/WPA2 Wi-Fi titkosítást, kettős (NAT/SPI) tűzfal védelmet biztosít, guest zone létrehozására kínál lehetőséget, sőt, már az új IPv6 hálózatokat is támogatja. Mindezeken felül a D-Link Gigabites routereinél már megszokott energiatakarékos D-Link Green technológia minden eleme is szolgálatunkra áll: a kábelhosszhoz igazított áramfelvétel, a nem használt portok készenlétbe helyezése vagy a Wi-Fi antenna időzített kikapcsolása együttesen akár 70% megtakarítást is jelenthet a hagyományos Wi-Fi eszközökkel szemben.

Ár és elérhetőség

A DIR-845L Wireless N600 SmartBeam Gigabit Cloud Router már Magyarországon is elérhető. Ajánlott fogyasztói ára 36 900 forint.

DIR-845L Wireless N600 SmartBeam Gigabit Cloud Router Főbb jellemzők

- 802.11b/g/n WLAN beam-forming technológiával

- Két külön rádiómodul a 2.4 és az 5 GHz frekvenciasáv egyidejű használatához

- mydlink Cloud elérés okostelefonról

- 1xUSB 2.0 port

- 4xGigabit Ethernet port és Gigabit WAN port

- Energiatakarékos funkció

 

 

 

Vissza