Archos: 3 új négymagos táblagép

Czipperer Dia - 2013. február 15.

Ha táblagépekről van szó, rögtön az ismert gyártók jutnak eszünkbe, pedig olykor több költségkímélő megoldás is van az orrunk előtt. Ott van például az Archos, amely most Platinum szériával bővítette kínálatát.

Aki valamennyire is ismeri az Archost, annak dejavu érzése lehet, hiszen az új Platinum sorozat nagyon hasonló a Titanium szériához, mind a formát, mind a kijelzőt illetően. Fontos különbség azonban, hogy a Platinum táblagépek már négymagos processzorral és nagyobb RAM-mal rendelkeznek.

Nézzük a készülékeket, mire képesek!

A család első tagja, az Archos 97 Platinum HD – ami úgy néz ki, mint egy iPad –, 9.7 hüvelykes 2048 x 1536 felbontású IPS kijelzővel bír. A 80 Platinum – iPad mini ihlette – modell kijelzőméretét és felbontását tekintve is kisebb, mindössze 8 hüvelykes, és 1024 x 768-as felbontással rendelkezik. A 116 Platinum a legnagyobb mindhárom közül a maga 11,6 hüvelykes 16:9 arányú IPS kijelzőjével.

Azért akad olyan tulajdonság is, amiben megegyeznek: mindegyik Android Jelly Bean 4.1-es operációs rendszerrel és 1,2 GHz-es négymagos processzorral fut. Belső memóriájukat illetően 2GB RAM-mal bírnak.

Ami nagy áttörésnek mondható a Platinum széria esetében, hogy már a szabványos Google-alkalmazásokat is magukba foglalják, az elmúlt évekkel ellentétben.

És akkor jöjjenek az árak!

Nem meglepő talán, hogy a 116 Platinumért kérnek a legtöbbet, 349 dollárt (kb. 77 ezer forint). A HD már valamivel olcsóbb, ezért 299 dollárt (kb. 66 ezer forint) kell kicsengetnünk. A legkisebb sorban minden tekintetben a 80 Platinum, amely 199 dollárba kerül (kb. 44 ezer forint).

Persze mindezzel óvatosan kell bánni, ugyanis az elmúlt években sok rosszat is lehetett hallani a gyártóról, többek között a hibás szoftverekre és az olcsó gyártási minőségre volt panasz. Érdemes néhány tesztet megvárni, és csak azután jöhet lelkesedés.

Forrás: Gizmag.com

Vissza