Készül az átlátszó érintőkijelzővel szerelt okostelefon [Videó]

Farkas Norman - 2013. február 18.

Jó hírünk van, ha azon felhasználók közé tartozol, akik egy átlátszó mobilról álmodoznak, ugyanis elkészült az átlátszó kijelzővel szerelt okostelefon első prototípusa, tehát az álom hamarosan valósággá válhat.

A tajvani Polytron Technologies megalkotta az első átlátszó megjelenítővel szerelt okostelefon-prototípust, amely jelentős mérföldkövet jelenthet a teljes egészében átlátszó okostelefonok sorozatgyártásához vezető úton. (A Sony Ericsson már évekkel ezelőtt letette az asztalra az első átlátszó kijelzővel bíró mobilt, ám az nem tartozott az okostelefonok családjába.)

Az alábbi videón megcsodálható kütyü olyan multitouch OLED érintőképernyőt tartalmaz, mely az úgynevezett Switchable Glass technológiájával készült. A technológia lényege, hogy a megjelenítésért felelős folyadékkristályok áram hatására átlátszóvá válnak – ám kikapcsolt állapotban egy átlátszatlan, fehér réteget alkotnak az üveglapban.

 

 

Üröm az örömben, hogy csak a készülék háza és kijelzője átlátszó, tehát az energiaellátását biztosító elemek, a belehelyezett memóriakártya, a bekapcsoló gombja, a kamerája, a mikrofonja és a hangszórója tökéletesen látható, s ez nem teszi túl kívánatossá. Sebaj, a felsorolt elemeket biztosan stílusosan elrejtik némi műanyag alá, ha eljön a sorozatgyártás ideje, az újdonságokra nyitott felhasználók körében pedig így is hatalmas sikert arathat majd az eszköz.

Érdekesség, hogy az átlátszó érintőképernyőt akár kétoldalas formában is beépíthetik a készülékekbe ezzel új lehetőségek egész sorát megnyitva az felhasználói felületek tervezői előtt.

A videón szereplő prototípuson nincs semmilyen szoftver, illetve operációs rendszer, tehát még igen hosszú út áll előtte, mire eljuthat a sorozatgyártásig, de a Polytron már megbeszéléseket folytat a legnagyobb készülékgyártókkal a cél mielőbbi elérése érdekében.

 




 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza