Máris elkészült a HTC One klónja – GooPhone One

Farkas Norman - 2013. február 19.

A kínai klónmanufaktúrák lankadatlan figyelméről árulkodik, hogy máris elkészült a tajvani gyártó ma bemutatásra kerülő csúcsmodelljének gyengébb minőségű másolata.

A HTC ma mutatja be New Yorkban és Londonban a One (vagy M7) nevű csúcsmobilját, melyre már hónapok óta várnak a rajongók, s melyről már szinte minden kiderült a kiszivárgott információknak köszönhetően. Többek között két hivatalosnak tűnő formaterv is felbukkant a jövevényről, melyekre rögtön le is csapott egy kínai klóngyártó.

Az alábbi képeken látható készülék már nem is a HTC One, hanem a gyengébb minőségű klónja, amely a GooPhone One nevet viseli. Már a másolat elnevezése is parádés, hiszen a Google, az iPhone és a One szavak összemosásából jött létre.

Jól látható, hogy a GooPhone One külseje teljesen megegyezik a HTC One-éval, a legnagyobb különbség az eredeti modell és a másolat között az, hogy más logó kapott helyet a kijelzőjük alatt.

 

 

A GooPhone egyébként nem egy ismeretlen cég, anyaországában már szert tett némi hírnévre amiatt, hogy rendkívül gyorsan rukkol elő híres csúcsmodellek viszonylag jó minőségű klónjaival. Ennek fényében úgy sejtjük, hogy a GooPhone One nem egy gyenge felszereltségű készülék, de ezzel kapcsolatban sajnos még nem áll rendelkezésre információ. Annyit sikerült kikövetkeztetnünk a fotókból, hogy a mobil kétkártyás (két térerő indikátor van az értesítési sávban), vélhetően GSM és CDMA támogatással rendelkezik.

A Gizchina úgy hiszi, hogy a GooPhone méret tekintetében hű akart maradni az eredeti modellhez, így a másolatot ugyanakkora kijelzővel látta el, mint amekkorával a HTC One rendelkezik. A hardveres felszereltség terén már számíthatunk változásokra itt-ott, valószínűleg 1GB RAM, egy négymagos MediaTek MT6589 processzor és egy "ultrapixel" nélküli 13 megapixeles kamera került a gépezetbe. Mindent összevetve a GooPhone One nem gyenge kütyü, viszont ára messze alacsonyabb lesz az igazi One áránál, ami teljesen normális, hiszen egy klónt tisztelhetünk "személyében".

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Kína, klón, HTC M7
Vissza