Ismét lencsevégen az Ascend P2

Farkas Norman - 2013. február 22.

Újabb élőfotók láttak napvilágot a Huawei csúcsmobiljáról, melynek hivatalos bemutatójára a Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congressen kerül sor.

A GizChina nevű oldal munkatársai lencsevégre kapták a Huawei új csúcsmodelljét, ami nem más, mint a már hetek óta  pletykák kereszttüzében álló Ascend P2.

Az Ascend P1 S, illetve P1 (melyet épp tesztelünk) utódjának tekinthető jövevényről egyértelműen kiderült a fotók alapján, hogy képalkotási képességeiért egy 13 megapixeles, dupla LED villanóval segített hátlapi kamera felel, melynek a Full HD videók rögzítése sem jelent akadályt.

 

 

Ami a rendkívül kecses, kevesebb mint 6,45 milliméter vastag készülék további felszereltségét illeti, az korábbi információk szerint 1,8GHz-es, négymagos processzor, 2GB RAM, 8 vagy 16GB belső tárhely, microSDHC kártyahely és 3000mAh kapacitású akkumulátor kapott benne helyet.

Az első hírek arra utaltak, hogy a telefon megjelenítője egy 4,7 vagy 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőkijelzőben manifesztálódik, a friss infók azonban ezt megcáfolták. Történt ugyanis, hogy Richard Yu, a gyártó mobil részlegének vezetője elárulta a Sina Weibo nevű közösségi oldalon, hogy szerinte teljesen felesleges a Full HD felbontás alkalmazása a mobil megjelenítőkben, mert ebben a méretben az emberi szem úgysem képes észlelni a különbséget közte és a sima HD (1280 x 720 pixel) felbontás között. Éppen ezért a Huawei úgy döntött, hogy egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású kijelzőt pakol az Ascend P2-be. Ez az információ sokakban kelthet csalódást, hiszen a P2 így nem tekinthető az idei Full HD panellel szerelt csúcsmobilok valódi ellenfelének, ugyanakkor jó hírnek is felfogható, hiszen a szerényebb felbontású megjelenítő mindenképp jó hatással lehet a készülék árára.

 

 

 

 

[Forrás: Android Community, Unwired View]

Vissza