Okostelefon-szerű vezérléssel érkeznek a Sharp új multifunkciós készülékei

Kütyü Magazin - 2013. február 26.

A Sharp megkezdte az iparág egyik első, felhőalapú, multi-touch vezérlésű, A3-as, színes multifunkciós nyomtató (MFP) termékcsaládjának a forgalmazását. A kimondottan a hagyományos irodák hatékonyságának növelésére tervezett készülékek intuitív vezérlőfelülettel rendelkeznek, amely azonnal ismerős lesz bárkinek, aki használt már okostelefont, tablet PC-t vagy bármilyen Windows 8-as eszközt.

A Sharp új MFP termékvonalában három géptípus érhető el: a 36 lap/perc sebességű MX-3640N, a 31 lap/perc sebességű MX-3140N és a 26 lap/perc sebességű MX-2640N. Mindhárom készülék gyors és erős fényű, 10,1 colos színes érintőképernyővel rendelkezik. A készülékek képesek csatlakozni a felhőhöz, így alkalmasak arra is, hogy független fejlesztők alkalmazásait is futtassák az irodai feladatok automatizálása érdekében.

 

 

Felhasználók igényeihez igazodó működés

Ezek a multifunkciós készülékek az okostelefonokhoz hasonlóan érintéssel vezérelhetők. A felhasználóknak csak meg kell érinteniük a vezérlőpanelt és különböző ujjmozdulatokkal irányíthatják a készüléket, erről a kezelői felületről elérhetnek minden funkciót és beállítást.

A még nagyobb kényelem érdekében elérhető a készülékekhez egy opcionális webböngésző készlet, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók keresni tudjanak az interneten, tartalmakat töltsenek le és weboldalakat nyomtassanak ki anélkül, hogy ehhez feltétlenül az íróasztaluknál kellene lenniük.

Az alapkiépítés részét képezi a Wi-Fi hozzáférés, a mobil, vezeték nélküli kapcsolat, egy 320 GB-os merevlemez-meghajtó Network Attached Storage (NAS) funkcióval, két USB port és egy távoli elérést biztosító felület a technikai támogatás elősegítéséhez.

 

 

"Ezek a multifunkciós készülékek rendelkeznek mindennel, amire egy forgalmas irodában szükség van, és képesek minden, munkahelyen felmerülő felhasználói igényt kiszolgálni" - mondta Szabó Zsolt, a Sharp Electronics magyaroroszági képviseletének ügyvezető igazgatója. "Az eredmény egy olyan multifunkcionális nyomtató, amely már nem csupán egy, az irodai lánc legvégén megtalálható dokumentum-előállító eszköz, hanem sokkal inkább egy, az alapvető munkafolyamatokat összefogó központ és információs portál."

Sokoldalú konfigurálhatóság

Minden modell testre szabható különféle opcionális kiegészítők hozzáadásával. Ilyen többek között a helytakarékos belső finiser elektronikus leválogatás és eltolásos rendezés funkcióval, a gerinctűzős finiser, a kihúzható billentyűzet, a merevlemez biztonsági másolatáért felelős HDD tükröző készlet, az extra biztonsági kiegészítő és a fax funkció.

A papírkapacitás akár 6.600 lapig bővíthető (a nagy kapacitású tandemtálca további 2.500 lap kezelésére képes anélkül, hogy értékes irodai területet foglalna el), valamint ún. hosszú-papír adagoló tálca is elérhető azoknak, akik bannereket szeretnének készíteni.

A kiválasztott opciótól függetlenül minden funkció kezelhető a többpontos érintőképernyőről. A felhasználók gyorsan és kényelmesen dolgozhatnak a dokumentumok egyoldalas, 3D-s és bélyegképes nézeteivel, egyszerű ujjmozdulatokkal elforgathatnak, átrendezhetnek, törölhetnek és beszúrhatnak oldalakat.

Fejlett irodatechnika

Az MX-3640N, MX-3140N és MX-2640N lehetővé teszi a papír alapú dokumentumokban tárolt információk egyszerű megosztását azokkal, akiknek leginkább szükségük van rá. A 100-lapos lapadagoló az egyoldalas eredetiket akár 50 oldal/perc sebességgel (vagy a kétoldalasakat 20 oldal/percenként) képes beszkennelni közvetlenül az asztalra, e-mailbe, hálózati helyekre vagy egy USB memóriára.

A készülék további funkcióit is a modern irodák igényeit szem előtt tartva tervezték, beleértve a legújabb energiatakarékos technológiákat, a környezetbarát nyomtatási funkciókat, a többszintű adat- és készülék biztonságot, valamint a kényelmes készülékkezelő eszközöket és segédprogramokat.

A készülékek főbb jellemzőiről a következő oldalon olvashatsz.

 

 

Vissza