Egy sor új alkalmazás a Nokia Lumia és Asha mobilokra

Kütyü Magazin - 2013. február 27.

A Nokia a Mobile World Congress első napján egy sor új, képalkotási, helymeghatározási és közösségi alkalamzást jelentett be a Nokia Lumia és Nokia Asha készülékeire, melyek közül sok él az egyedi platform és készülék nyújtotta lehetőségekkel a jobb felhasználói élmény érdekében.

A további innováció elősegítése érdekében, a Nokia meghirdette az Asha Developer Competition elnevezésű versenyt, így buzdítva a fejlesztőket kiváló minőségű alkalmazások megalkotására Nokia Asha Touch okostelefonokra. A verseny a világ összes mobilfejlesztőjét várja és a következő négy kategóriában nyertes applikációkat pénzjutalommal és a Nokia által támogatott promócióval díjazzák: zene és szórakozás, játékok, használhatóság és termelékenység valamint hírek és információ. Az új alkalmazásokat kreativitás, felhasználói élmény és piaci potenciál alapján bírálják el.

A képalkotási innováció előnyei a gyakorlatban

A GoPro Windows Phone 8 alkalmazás lehetővé teszi az extrém sport szerelmesei számára, hogy Nokia Lumia 920 készülékeiket Wi-Fi hálózaton keresztül a GoPro HERO2 és HERO3 kamerákhoz csatlakoztassák. A felhasználók így élő előnézeti képet kapnak, melynek segítségével videofelvételt és fényképet készíthetnek, hozzáférhetnek és megváltoztathatják a kamera beállításokat vagy visszanézhetik a legutóbb készült felvételeket, fotókat. A Nokia különleges kép a képben (PIP) funkciója lehetővé teszi, hogy a Nokia Lumia kameraképe a GoPro kamera élő képére vetüljön, így a felhasználók a Nokia iparágvezető kameratechnológiáját használva készíthetnek felvételt.

„Mindennek, amit a GoPro csinál, az első osztályú képminőség a lelke. A Nokia kategóriájában legjobb kameratechnológiájának és a Windows Phone 8 platform kombinációjának köszönhetően felhasználóink többet hozhatnak ki HERO3 és HERO2 kameráikból. Ez az egyik ok, amiért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy új tulajdonságokkal ruházzuk fel Windows Phone 8 applikációnkat” – mondta Justin Wilkenfeld a GoPro Lifestyle Marketing igazgatója. A GoPro Windows Phone 8 tavasztól lesz elérhető a Microsoft Windows Phone Store-ból.

 

 

A Burton alkalmazás a snowboardosok „legjobb barátja” lehet. Egy olyan Burton Sequencer kameralencsével rendelkezik, amely kihasználja a Nokia képalkotási technológiája nyújtotta lehetőségeket, és egy képbe sűríti a Nokia Lumia kamerája által készített akciófotók sorozatát. A Burton Forecast a kedvelt síterepek aktuális hóhelyzetéről és időjárásáról tájékoztat. A hamarosan megjelenő kiterjesztett valóságra épülő Burton Friends segít megtalálni a barátokat a sípályán. Az alkalmazás a Burton Tune up programmal is rendelkezik, mely a Nokia Music API-ját használva lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Burton legjobb, folyamatosan frissülő lejátszási listáit az applikáción keresztül hallgathassák.

A legújabb kiterjesztett valóság, helymeghatározó, NFC és app-to-app funkciók

A Nokia és a Foursquare két Windows Phone Foursquare alkalmazás létrehozásán dolgozott együtt. A piacon első és minden Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készüléken elérhető verzió olyan új lehetőségeket nyújt, mint a hangvezérlés, mely hangutasítások használatával lehetővé teszi a felhasználóknak a közelben lévő helyek felkutatását. Az alkalmazás NFC-kompatibilis lesz a tartalommegosztás, az ismerős-felkérések és a bejelentkezések megkönnyítése érdekében. Az applikáció kiegészítve a Nokia Térképekkel tökéletes app-to-app felhasználói élményét nyújt.

A Nokia egyúttal piacra dobja a Foursquare egy másik verzióját kizárólag a Nokia Lumia készülékekre. Ez a változat magában foglalja a minden Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékre elérhető verzió tulajdonságait és kiterjesztett valósággal is gazdagodik, így fokozza a felfedezés élményét a Nokia Lumia kameralencséken keresztül.

A Foursquare tervezi, hogy korszerű alkalmazásélményt nyújt a Nokia Asha okostelefonok tulajdonosai számára is.A Foursquare értékes partnerének tekinti a Nokiát. A Nokia mobilplatform szaktudása, széles fogyasztói és disztribúciós elérése és a velünk folytatott munka iránti elkötelezettsége nagyszerű felhasználói élményt tesz lehetővé a Foursquare közösség számára. Alig várjuk, hogy a Windows Phone 8 és Asha alkalmazások 2013 első negyedévének végén és második negyedévének elején megjelenjenek” - mondta Dennis Crowley, a Foursquare ügyvezető igazgatója és társalapítója.

A várva várt hivatalos Tumblr Windows Phone 8 applikáció hamarosan elérhetővé válik a Windows Phone és a Nokia Lumia tulajdonosai számára. A Tumblr alkalmazással lehetővé válik szövegek, képek, videók, audiotartalmak, linkek, idézetek és beszélgetések posztolása akár utazás közben is, így a felhasználók zökkenőmentesen követhetik majd a Tumblr bejegyzéseket. További funkciók közé tartozik a Windows Phone integrált hangvezérlés és az élőcsempék használata, melyek segítségével közvetlenül megjeleníthető a Tumblr Dashboard.

A JobLens applikáció összekapcsolja a fizikai világot a közösségi hálózatokkal, így forradalmasítja az álláskeresés folyamatát. Az alkalmazás egyesíti a kamerafunkciókat a kiterjesztett valósággal és a Nokia Térképekkel, melynek köszönhetően létrejön a ’Jobs Near Me’ funkció, mely a felhasználó földrajzi helyzete alapján mutatja meg az irodaépületekben és intézményekben újonnan meghirdetett álláslehetőségeket. A ’Get You There’ navigációval a felhasználó könnyen odatalál az állásinterjú helyszínére, az Indeed pedig, az álláskeresés területén a világ legátfogóbb keresőmotorja, segít munkát találni.

A szabadalmaztatás alatt álló technológiát felvonultató JobLens olyan közösségi oldalak forrásaira támaszkodva, mint a LinkedIn, személyessé teszi az álláskeresést, és szabadalmaztatott algoritmusokat használ, hogy ajánlatokat szerezzen és geotaggelje az álláslistákat. A felhasználók ellenőrizhetik a fizetési kínálatot a Salary.com adatai segítségével, valamint a környék demográfiai jellemzőit a Zillow portálnak köszönhetően. Az alkalmazás a felhasználó profilja és keresési előzményei alapján rendszeresen értesít az ajánlott állásokról. Az applikáció állás szerinti élőcsempék kezdőképernyőre való kitűzését, állásajánlatok ismerősökkel történő megosztását, valamint önéletrajzok SkyDrive-on való tárolását teszi lehetővé.

Jobb közösségi élmény

A WhatsApp alkalmazás – melyet eddig csak az egy SIM-es Nokia Asha okostelefonok támogattak – hamarosan a dual SIM-es Asha készülékekre is elérhető lesz, és olyan új funkciókat kínál majd, melyek szorosan kapcsolódnak a platformhoz. A WhatsApp továbbra is folytatja fejlesztését a Windows Phone 8 operációs rendszerre, melynek célja új funkciók és új felhasználói élményt biztosítása.

„A Nokia évek óta fontos partner a WhatsApp számára. A Nokia Asha dual SIM-es okostelefonokon is elérhetővé tesszük a WhatsApp alkalmazást 2013 második negyedévében, amellett, hogy felhasználjuk a Windows Phone 8 operációs rendszert futtató Nokia Lumia készülékek sikerét, célunk továbbra is biztosítani felhasználóink számára az egész világon a zökkenőmentes kommunikációt azokkal az emberekkel, akik számukra a legfontosabbak. Alig várjuk a Nokiával közös nagyszerű dolgokat” – mondta Neeraj Arora, a WhatsApp Inc. Business Development alelnöke.

A Line egy üzenetküldő okostelefon-alkalmazás, mely szerethető címke figuráiról ismert. Első Asha készülékekre tervezett applikációja alkalmából a Line amellett, hogy privát és csoportos beszélgetést is lehetővé tesz, alapértelmezett karaktereinek négy változatát – Moon, Cony, Brown és James - mutatja be.

 

 

 

 

Vissza