A Galaxy S IV követni fogja a szemünket

Farkas Norman - 2013. március 7.

Már biztosra vehetjük, hogy a Samsung új csúcsmodelljében több olyan kényelmi funkció is helyet kap, mely a tekintetünk, illetve a szemünk mozgása alapján működik. Ilyen lesz például a Smart Scroll és a Smart Pause, de természetesen a Galaxy S III-ban megismert Smart Stay-től sem kell elbúcsúznunk.

A SamMobile olyan képernyőfotókat hozott nyilvánosságra, melyek a Galaxy S III Android 4.2 ROM-jából származnak. A szoftverben felbukkantak eddig nem látott funkciók, amik várhatóan a jövő héten bemutatkozó Galaxy S IV-ben debütálnak.

Az alant megtekinthető képernyőfotóból kiderült, hogy a Samsung nagy hangsúlyt fektetett a felhasználók szemmozgására alapuló kényelmi szolgáltatásokra, ami nem lehet véletlen, hiszen a Galaxy S III nagy újítása, a Smart Stay anno hatalmas népszerűségnek örvendett. A szemünket követő funkciók sora a Smart Scrollal, a Smart Rotate-tel és a Smart Pause-zal bővült.

A Smart Scroll segítségével ujjunk használata nélkül, szimplán a szemünk, vagy a fejünk mozgatásával görgethetünk. Ez nagyon jól jöhet a hosszabb oldalak olvasásakor. A Smart Pause lényege, hogy az éppen nézett videó magától megáll, ha elfordulunk a kijelzőtől, vagy letesszük a  telefont, majd automatikusan folytatódik, ha ismét a megjelenítőre figyelünk. A Smart Rotate bekapcsolása után a mobil nem a gravitációs szenzor jeleit figyeli, hanem azt, hogy fejünk, illetve szemeink hogyan helyezkednek el, s ez alapján forgatja el a képernyőt. Természetesen mindhárom fícsör az előlapi kamerát használja szemünk pásztázására, így sötétben például kissé bajosan használhatók.

A GSM-Israel jóvoltából előkerült néhány további képernyőfotó is, melyek a Galaxy S IV-ről származnak, s a jövevény technikai felszereltségéről árulkodnak. Ha hihetünk nekik, akkor a Galaxy S IV a korábbi pletykáknak megfelelően 13 megapixeles hátlapi kamerával és 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD kijelzővel érkezik. Ami a gép processzorát illeti, a változattól függ, mivel a várakozások szerint az Egyesült Államokban négymagos Snapdragon 600, Európában pedig nyolcmagos Exynos 5 Octa processzorral kerül majd piacra.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Samsung, Galaxy S IV, Smart
Vissza