Szünetel a WP7.8 frissítés terjesztése

Farkas Norman - 2013. március 11.

Valószínűleg egy, az élő csempékkel kapcsolatos bug miatt állította le ideiglenesen a Microsoft a Windows Phone 7.8 frissítés terjesztését.

Februárban kapott szárnyra a pletyka, hogy a Microsoft ideiglenesen felfüggesztette a WP7.8 frissítés terjesztését. A mendemondát nem sokkal később a Vodafone Németország emelte új szintre azzal, hogy tájékoztatta ügyfeleit az átmeneti update-szünetről. Néhány napja újabb fejlemény történt: a Nokia megerősítette a CNET számára, hogy a hír igaz, sőt a finn gyártó orosz képviselete el is csicseregte Twitteren egy felhasználónak a dolgot.

A Microsoft eddig nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban és sajnos még rejtély, hogy pontosan miért döntött a frissítési folyamat leállítása mellett. Feltételezések szerint a WP7.8 élő csempéi komoly frissítési hibával küszködnek, melynek következtében jelentősen megnövelhetik az adatforgalmat és a fokozott igénybevétel miatt drasztikusan lecsökkenthetik az akkumulátor üzemidejét. Vélhetően ezt a súlyos bugot próbálja kijavítani a Microsoft, s azért szünetelteti a frissítés terjesztését, hogy az ne jusson el több készülékre hibás formában. A hiba kijavítása után minden bizonnyal folytatódik a terjesztés, s a már frissült készülékek is új szoftvert kapnak.

Kissé szomorú, hogy a WP8-tól elesett WP7 felhasználók még a vigaszdíjnak szánt szoftverfrissítésüket is ilyen rögös úton érhetik el.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza