Változtasd telefonod távirányítóvá!

Czipperer Dia - 2013. március 12.

Nem kell egy halom távirányítót kezelni, elég a telefonunkat. A Gizmodo 5 olyan alkalmazást is bemutat, amelyek segítségével univerzális távirányítóvá alakíthatjuk okostelefonunkat.

Dijit

Beacon
 
Ez az alkalmazás olyan, mint egy személyes média applikáció, amely levetővé teszi, hogy műsorújságot állítsunk össze kedvenc csatornáink műsorából, valamint egyéni elrendezést is beállíthatunk. Vadonatúj csatornákat is felfedezhetünk vele, és ha nem tudjuk, mit nézzünk, kérhetünk ajánlást Facebook-ismerőseinktől. Maga az alkalmazás ingyenes, de minimum 5.0-ás vagy frissebb Beacon szükséges hozzá (A Beacon irányítani tudja nem csak a TV-t, de az AV-vevőt, a Blu-ray lejátszót, és még az Xboxot is  Bluetooth-tal csatlakoztatható az iPhone-hoz), ami 80 dollárba kerül.  

iRule

 
Az iRule a Dijithez hasonlóan szoftver és hardver kombinációját használja az otthoni eszközök irányításához. Az iRule Builder webes alkalmazás segítségével testreszabható. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy minden Wi-Fire csatlakoztatott eszközzel kommunikáljon saját Wi-Fi hálózatán keresztül. A rendszer – a nevéből adódóan talán nem meglepő –, hogy csak iOS-en fut. A TCP/IP-alapú eszközökkel azonnali kapcsolatot létesít.
 
Ez az alkalmazás már nem ingyenes. A Basic csomag, amely maximum 3 távirányítót támogat, 50 dollárba, a Pro csomag pedig már 100 dollárba kerül. Ezzel 5 távirányítót csatlakoztathatunk, valamint távoli irányítást tesz lehetővé. És ebben még nincs benne a hardver ára, ami 95 és 300 dollár között mozog. 

Red Eye 

 
 
A Red-Eye ugyanúgy működik, mint a Dijit-Beacon (a telefon a Wi-Fivel kommunikál). Bár ez sokkal platform-toleránsabb: használhatjuk iPhone-nal, iPad-del, iTouch-csal, Androiddal, PC-vel, de akár Kindle Fire-rel is. Létrehozhatunk saját profilt is, amit testreszabhatunk, és megoszthatunk másokkal is. Az online adatbázis több mint 85 ezer irányító kódot tartalmaz (a fő márkák és eszközöket tartalmazza). A bázisállományt a Thinkflood árusítja 200 dollárért, az alkalmazás kiskereskedelmi ára pedig 50 dollár.  

 
A távvezérlő alkalmazás a NewKinetix fejlesztése, amely iOS, Android és Windows Phone készülékeken is működik. Az alkalmazás nagy és folyamatosan frissülő adatbázissal rendelkezik, valamint egyéni menüvel is rendelkezik. TV-n kívül más eszközöket is vezérelhetünk vele, például PS3-at is. A hardver bár 60 dollárba kerül, már beépített alkalmazással rendelkezik. 

Zmart

 
A Zmart  közvetlenül csatlakoztatható a készülékhez a 3,5 mm-es jack audio kimeneten keresztül, így Android és iOS rendszerű készülékekkel is használható. A többiekhez hasonlóan hatalmas, több mint 200 ezer kódból álló gyűjteménnyel rendelkezik. Előnye, hogy könnyen megtanulja azokat a kódokat is, amiket nem ismer. A Zmart távvezérlője 20 dollárba kerül a Vivatek oldalán. 
 
Forrás: Gizmodo.com
 
 
 
Vissza