Júniusban debütál az Acer első phablet készüléke

Farkas Norman - 2013. március 14.

A júniusi Computex kiállításon mutatkozik be az Acer első okostelefon-tablet hibridje, mely várhatóan méret, kamera és szoftver tekintetében is valami egészen egyedit hoz magával a gyártó portfóliójába.

Az Acer már rengeteg okostelefont és tabletet tett le az asztalra az utóbbi években, melyek között előfordult néhány nagyon izgalmas példány is, elég például a CloudMobile-ra, vagy a remek á/érték arányú Liquid Gallant Duóra gondolni.

A vállalat hamarosan egy új szegmensben is képviselni fogja magát, ami nem más, mint a phabletek, azaz az okostelefon-táblagép hibridek piaca. Az első Acer gyártmányú óriásmobil a júniusi, Tajpejben megrendezésre kerülő Computex kiállításon mutatkozik be a nagyvilágnak, s ha hihetünk Jim Wongnak, a gyártó elnökének, akkor méret, szoftver és kamera terén is valami egészen egyedit nyújt majd. Várhatón olcsóbb lesz a jövevény, mint hasonló kaliberű riválisai, hiszen új belépőként a gyártónak el kell nyernie a phablet rajongók kegyeit, s ehhez remek segítség lehet a jó árazás.

A hírek szerint az év végén, vagy 2014 elején máris landolhat a piacon a második, frissített hardverrel érkező Acer phablet is.

A piaci elemzők jóslatai szerint egyre nagyobb szeletet fognak kihasítani az eladott okostelefonok tortájából a phabletek, így abszolút érthető, hogy az Acer is képviselné szeretné magát efféle eszközökkel a piacon.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View

Vissza