Dizájntervek "beszélnek" a Samsung közelgő okos karórájáról

Farkas Norman - 2013. március 19.

Úgy tűnik, hogy az Apple-höz hasonlóan a Samsung is gőzerővel dolgozik saját okos karóráján, melynek felépítéséről néhány dizájnterv árulkodik. Rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon melyik gyártó kütyüje jelenik meg előbb a piacon?

Alig néhány hete járta be a világot a hír, hogy az Apple az iWatch okos karórán dolgozik, s máris arról számolhatunk be, hogy a Samsung boszorkánykonyhájában is egy efféle eszköz készül.

Lee Young Hee, a Samsung mobil részlegének alelnöke napokkal ezelőtt azt nyilatkozta a Bloomberg számára, hogy cége már hosszú ideje tervezi egy karóra piacra dobását, melynek fejlesztésén most is nagy erőkkel dolgoznak. Nem kérdés tehát, hogy az új kiegészítő fel fog bukkanni a jövőben megjelenő Samsung termékek között .

Bizonyára nem a véletlen műve, hogy most került előtérbe a Samsung-féle okosóra, de továbbra is kérdéses, hogy a dél-koreai óriás vajon azért vágott bele komolyabban a kiegészítő fejlesztésébe, hogy az iWatch megjelenése után – annak dizájnját alapul véve – pikkpakk elő tudjon rukkolni egy hasonló készülékkel, vagy azért, hogy megelőzze amerikai riválisát. Jól tudjuk, hogy az okostelefonok frontján már volt példa az előbbire, ugyanakkor a Samsung már tíz éve szabadalmi beadványokkal jelezi, hogy készül egy okosórával és simán elképzelhető, hogy van elég vér a pucájában ahhoz, hogy az Apple előtt letegye az asztalra a megoldását – hiszen anno ő teremtette meg a phablet kategóriát a Note-tal, ami azért nem semmi húzás volt. Utóbbi (szimpatikusabb) lehetőség megvalósulását támogathatják a már piacon lévő okos karórák (Pebble, SmartWatch, I'm Watch, stb.) is, melyek dizájn és tudás frontján is remek irányvonalat mutathatnak a Samsungnak a saját készüléke megalkotásához.

Az utóbbi években egy sor dizájntervet készített a vállalat, melyek egyike valószínűleg visszaköszön majd az első piacra kerülő modellről. Szerintem a bal alsó sarokban látható, kifordítható fedlappal szerelt megoldás lenne a legjobb választás. Neked melyik kivitel tetszik a legjobban?

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza