Szabadalom iPhone törés ellen

Czipperer Dia - 2013. március 21.

Az Apple egy olyan szabadalommal állt elő, amely segít megvédeni az iPhone-t egy esetleges esés során. Ezt a törésvédelmi mechanizmust a készülékekbe építenék be.

Az iPhone legtörékenyebb részeit védené meg az a rendszer, amit az Apple fejlesztett ki, és olyan mechanizmussal rendelkezik, amely képes módosítani a készülék röppályáját esés közben oly módon, hogy a leginkább ütésálló felületére essen rá.


A rendszer működéséhez egy érzékelő processzor szükséges, amely képes meghatározni a készülék helyzetét a talajhoz képest. Ez többféleképpen működhet: giroszkóppal, gyorsulásmérővel vagy pozícióérzékelővel, de fejlettebb komponensekkel, mint például GPS-szel és képérzékelővel is lehet alkalmazni.

Lenne egy ún. fedélzeti fekete doboz is, amely összegyűjtené és tárolná az adatokat a különféle behatásokról és esésekről. Ezek mutatóval szolgálhatnának a későbbi dizájnfejlesztésekhez.

A szabadalom nem csak iPhone-hoz alkalmazható, hanem bármilyen elektronikai eszközhöz, a processzortól egészen a laptopig. Azonban leginkább mégis azon eszközökhöz ajánlott, amelyek hordozhatók, és napi szinten magunkkal visszük.


 

Forrás: Appleinsider.com

Vissza