A belépőszinten is újít a HTC – Desire P és Q

Farkas Norman - 2013. március 26.

A tajvani gyártó két új Desire sorozatú okostelefonnal készül, melyeket az alsó, illetve az alsó-közép kategóriában indít csatába a konkurens megoldásokkal szemben. Ugyan a jövevények hivatalos bemutatója még várat magára, máris felbukkant róluk néhány fotó, továbbá részleges specifikációjuk is napvilágra került.

A HTC nem éppen most éli fénykorát, hiszen az utóbbi időkben jelentős bevételcsökkenést kellett elkönyvelnie. A gyártó dolgát az is nehezíti, hogy a számára megváltást jelentő idei csúcsmobil, a One kellő mennyiségű alkatrész híján több régióban is némi késéssel jelenik meg.

Szerencsére a problémák ellenére nem állt le a fejlesztés a vállalatnál, s újabb készülékek bevezetésére számíthatunk a közeljövőben. Konkrétan két Desire sorozatú mobilról van szó, melyek a belépőszinten, illetve az alsó-közép kategóriában képviselik a minőségi termékeiről ismert gyártót.

A T326h modellszámmal illetett Desire P 4,3 hüvelykes, WVGA (800 x 480 pixel) érintőképernyővel, 8 megapixeles hátlapi- és egyelőre ismeretlen felbontású előlapi kamerával, Beats Audio hangrendszerrel, 1GHz-es, kétmagos processzorral, valamint microSD kártyafoglalattal rendelkezik. A külső megjelenésében a Desire SV-re hajazó, piros és fehér színben piacra kerülő telefon körülbelül 365 dolláros kezdőárral kerül be a China Mobile kínálatába.

A T328h modellszámú Desire Q várható ára 235 dollár körül alakul, elsőként Tajvanon lesz elérhető. Előlapján egy 4 hüvelykes érintőképernyő terül el, melynek felbontása még ismeretlen. A Beats Audio hangrendszerrel felvértezett készülék piros, fekete és fehér változatban hódít majd.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy az Android rendszer mely verziója fut a jövevények fedélzetén, de valószínűsíthető a 4.1 Jelly Bean jelenléte. Kíváncsian várjuk, hogy Tajvanon és Kínán kívül egyéb régiókban is megjelennek-e az új Desire-k, ugyanis még ezzel kapcsolatban sincsenek rendelkezésre álló információk.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza