Google Nexus 5 – Snapdragon 600 processzor és 4,5 colos HD kijelző?

Farkas Norman - 2013. március 26.

Qualcomm Snapdragon 600 processzor, 9 megapixeles CCD kamera és 4,5 hüvelykes HD érintőképernyő kerülhet az Android 5.0 Key Lime Pie referencia mobiljába.

A friss hírek szerint Google máris ügyködik a soron következő Android rendszerverzió referenciamodelljén, azaz az ötödik Nexus okostelefonon.

A Phone Arena névtelenségbe burkolózó forrása azt állítja, hogy a jövevény meghajtásáért egy 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon 600 processzor felel (ilyen CPU pörög pl. a HTC One-ban is), előlapjának 88 százalékát pedig egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőképernyő teszi majd ki. A Google tehát továbbra sem szeretne beszállni a Full HD kijelzővel szerelt óriásmobilok viadalába, mi több a méretek lefaragására kezd összpontosítani (a Nexus 4 kijelzője 4,7 colos, tehát kisebb lesz az utódja, ha a pletykák igaznak bizonyulnak).

A forrás arról is csiripelt, hogy az Android 5.0 Key Lime Pie rendszer köré épülő Nexus 5 energiaellátását egy 2800mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, képalkotási képességeiről pedig egy 9 megapixeles CCD kamera gondoskodik majd. A napjaink okostelefonjaiban elterjedt CMOS kamerákhoz képest a CCD szenzorral szerelt egységek drágábban előállíthatók és energiaigényesebbek, viszont nagyobb érzékenységgel bírnak és kevésbé zajos, tisztább képekkel kecsegtetnek. A Nexus 5 tehát egyfajta multimédiás szörnyeteg lehet, mely a Nokia PureView és a HTC UltraPixel megoldásaihoz hasonlóan új szintre próbálja majd emelni a mobilos fotózást.

A következő Nexus mobil tudáslistája tehát máris kirajzolódni látszik, ám azt még továbbra is homály fedi, hogy melyik gyártó műhelyében rakják majd össze. Egyesek szerint a HTC-re esett a keresőóriás választása, hiszen a tajvani vállalat már bizonyította rátermettségét az első Android referenciamobil megalkotásakor, ráadásul legújabb üdvöskéjét – mely a One nevet viseli – az év legjobb okostelefonjaként emlegetik.

Nexus 4

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza