HTC One – Csak egy hónap múlva

Farkas Norman - 2013. március 26.

A tajvani gyártó közleménye szerint a világ számos pontján csak április végétől lesz elérhető a One. A csúszás okaként a vártnál nagyobb érdeklődést említi a HTC, míg egyéb források szerint komoly gyártási nehézségek húzódnak meg a háttérben.

A korábbi bejelentésekkel ellentétben a HTC One csak április végén kerül forgalomba. Akad néhány kivétel; az Egyesült Királyságban, Németországban és Tajvanon már ezen a héten elérhető lesz a csúcsmodell.

A HTC közleményében azt állítja, hogy a vártnál sokkal nagyobb érdeklődés övezi a One-t, s ez a csúszás oka. Korábban már több forrásból is érkezett pletyka a telefon késéséről. A DigiTimes például arról számolt be, hogy az Ultrapixel kamera és néhány egyéb alkatrész kapcsán felmerült gyártási nehézségek miatt tolódik el a mobil érkezése, az Unwired View pedig arra világított rá, hogy a HTC korábbi, nem túl rózsás eladásai miatt többször is kénytelen volt csökkenteni megrendeléseit, így kevésbé értékes partner lett beszállítói számára, akik emiatt sajnos most nem igazán törik magukat, hogy mielőbb leszállítsák a megrendelt alkatrészeket.

Csúszás ide vagy oda, a HTC One beválthatja a hozzá fűzött reményeket, hiszen egy olyan készüléket ismerhettünk meg „személyében”, mely külső megjelenés, anyaghasználat és tudás terén is hozza a kategóriájában elvárt színvonalat (a One-nal való első találkozásunkról szóló cikket itt találod). Mi bízunk a telefon sikerében, hiszen a gyártó jövőjét is jelentős mértékben befolyásolja, hogy milyen fogadtatásra lel a felhasználók részéről. Peter Chou, a HTC vezérigazgatója bejelentette, hogy lemond posztjáról, ha a One elbukik. Azt hiszem, ennek fényében egyértelmű, hogy a HTC szemében a One egyet jelent a reménnyel.

 

 

[Forrás: GSMArena, Unwired View]

Vissza