Flexibilis kijelzővel szerelt iPhone-t akar az Apple?

Farkas Norman - 2013. április 2.

Az egész készüléket körülölelő, flexibilis kijelzővel szerelt okostelefon gyártását helyezi kilátásba az Apple legújabb szabadalma.

Nyilvánosságra került az Apple egyik új szabadalma, ami egy olyan okostelefont vázol fel, melynek hajlított OLED megjelenítője a készülék oldalára és „hátára” is kiterjed. A készülék testének nagy részét ily módon egy lapított „kijelző-henger” adja, amit alulról és felülről töltenek meg alkatrészekkel. A gyártó különböző formák mentén is átgondolta a megoldást, ami nem csoda, hiszen például a legkézenfekvőbb, vékonyságot sugárzó lapított henger forma (ami leginkább egy szétlapított vécépapír gurigára hajaz) alkalmazása a kijelző képének torzulását eredményezheti.

Hogy mi a körbefutó kijelző értelme? Főként a videocsevegéskor és az önarcképek készítésekor vehetjük hasznát a speciális megjelenítőnek, de szinte biztosak vagyunk abban, hogy az Apple emberei még egy tucat olyan funkciót fel tudnának sorolni, amelyek ki tudják aknázni a jelenlétét.

 

 

Egyébként már az is érdekes, hogy az Apple a flexibilis OLED kijelzők felé kacsintgat, hiszen eddig nem igazán alkalmazott efféle megjelenítőket. Vajon a szerves panelek élettartam-, színhűség- és fogyasztásbeli sajátosságai (melyek az utóbbi időben sokat fejlődtek) keltették fel az érdeklődését, vagy kizárólag a hajlékonyságukban rejlő lehetőségek izgatják?

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza