Bemutatkozott a Galaxy Pocket Neo és a Galaxy Star

Farkas Norman - 2013. április 3.

A Samsung hivatalos bemutatta két belépőszintű okostelefonját. Az egy- és kétkártyás verzióban is piacra kerülő Galaxy Pocket Neo a Galaxy Pocket friss Android rendszeren alapuló utódja. A Galaxy Star lényegében a Pocket Neo 1GHz-es processzorral meghajtott változata, mely furcsa módon nem támogatja a 3G hálózatokat.

A dél-koreai gyártó háza táján bizony nincs lazsálás, hiszen a siker és a népszerűség megtartása, illetve növelése érdekében az okostelefon piac minden árszegmensében jelen kell lenni friss modellekkel. A Samsung a nemrég hazánkban is bemutatott Galaxy S 4-gyel tett a csúcsmodellre vadászó felhasználók kedvére, most pedig az alacsony árfekvésű, belépőszintű mobilok kedvelőit szólítja meg két újdonságával, a Galaxy Pocket Neo és Galaxy Start készülékekkel.

Samsung Galaxy Pocket Neo

A Galaxy Pocket utódjának tekinthető, egy- és kétkártyás változatban is megjelenő készülék 105 x 57,8 x 11,8 milliméteres házat kapott, súlya pedig 100,5 gramm. Fedélzetén az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, melynek futásáról egy 850MHz-es processzor és 512MB RAM gondoskodik. A 3 hüvelykes, 320 x 240 pixel felbontású érintőkijelzővel szerelt telefonban 4GB belső tárhelyet, microSD kártyafoglalatot, GPS, Bluetooth (4.0) és WiFi modult, 7,2 megabites HSPA modemet, RDS FM rádiót, valamint 1200mAh kapacitás akkumulátort is találunk. A mobil képalkotási képességeiért egy 2 megapixeles fixfókuszos kamera felel.

A Galaxy Pocket Neo május közepén landol a piacon, várható ára egyelőre ismeretlen. Ha az elődmodell értékéből indulunk ki, akkor cirka 25 ezer forintos kezdőárat jósolhatunk a készüléknek.

 

Samsung Galaxy Star

A 105 x 58 x 11,9 milliméteres és 100,5 grammos Galaxy Star szinte mindentéren megegyezik testvérével, a fent bemutatott Galaxy Pocket Neóval. Két szembetűnő különbség van a mobilok között: míg a Pocket Neo meghajtásáért egy 850MHz-es CPU felel, addig a Starban már egy 1GHz-es processzor duruzsol, ami egy leheletnyivel gyorsabb működésre enged következtetni. A másik tudásbeli eltérés, hogy a Starból érthetetlen módon hiányzik a 3G modem, így csak 2G hálózatokon (GPRS, EDGE) lehet vele mobilnetezni, illetve WiFi-n.

Az egykártyás és dual SIM-es kiadásban egyaránt piacra kerülő mobil várható árát egyelőre homály fedi.

 

 

[Forrás: SamMobile]

Vissza