Fotón a Lumia 950?

Farkas Norman - 2013. április 4.

Tegnap óta kering az interneten az a fotó, amelyen állítólag a Nokia Lumia 920 Xenon vakuval és fejlettebb kamerával felvértezett utódja látható.

Egyre többet hallhatunk mostanság olyan pletykákat, melyet középpontjában az új Lumia modellek állnak. Ezúttal – kis képzavarral élve – egy fotó is bekerült a képbe, amin állítólag a megújult Nokia csúcsmodell látható.

A fotó alapján a 950 külső megjelenése nem sokban különbözik a 920-étól, első ránézésre a Start gomb kialakítása és az előlapi kamera elhelyezése tűnik a legszembetűnőbb változásnak. Persze nem érdemes készpénznek venni a képet, sőt a kérdéses forrás miatt nagy az esély arra, hogy csak kamu.

A fotón kívül néhány új, a jövevény tudására vonatkozó infó is napvilágot látott, melyek szerint a Lumia 950 előlapján egy 1280 x 768 pixel felbontású AMOLED érintőképernyő terül el, üzemideje rendkívül hosszúnak ígérkezik, Xenon vakuval segített kamerája pedig nagyobb felbontású, mint amekkorát az eddigi Lumiáknál tapasztalhattunk. A szóban forgó képalkotó egység ugyan nem ér fel a 41 megapixeles PureView kamerához, de támogatja a veszteségmentes nagyítást, rendelkezik képstabilizátorral és gyenge fényviszonyok mellett is remek fotókat képes készíteni. A mobil operatív tárhelye (RAM) várhatón 2GB méretű lesz, egyéb hardverelemei pedig a kor és a kategória elvárásainak megfelelően alakulnak.

Reméljük, hogy a következő hetekben több hiteles információ, esetleg fotó is felbukkan a Lumia 920 utódjáról. Addig is találgathatunk, hogy a lenti kép a valóságot tükrözi-e.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza