Csak a HTC szakemberei láthatják a One „belsejét”

Czipperer Dia - 2013. április 4.

Az iFixit sikertelen HTC One szétszerelési próbálkozásai után úgy gondoltuk, utánajárunk, hogyan is szervizelik a készüléket.

Az iFixiIt elborzasztó tapasztalatai miatt megkérdeztük a HTC hazai képviseletét a One szervizelésével kapcsolatban, akik semmi konkrétumot nem árultak el nekünk, de mint megtudtuk, tényleg nem egyszerű szétkapni a masinát. Ha nem megfelelő eszközökkel történik, valóban maradandó károk keletkezhetnek.

Korábban a HTC a Flextronics-szal állt kapcsolatban, de jelenleg a vállalat logisztikai partnere a TeleMax, akik közvetlenül juttatják el a készüléket a HTC szervizéhez. Facebook oldalukon olvasható, hogy „minden magyarországi készülék javítása a régióban kijelölt központi partnerünk, a VSP Data (Csehország, Tabor) segítségével történik”. Itt a TeleMax elérhetőségei és az átvevőpontok is megtekinthetők. Nem érdemes tehát, a One esetében meg pláne kerülendő a garancia lejárta után bármilyen GSM szervizbe vinni telefonunkat.

A HTC szakemberei valószínűleg nem így szednék szét a készüléket. Bár az iFixit csapatától csak 1 pontot kapott a 10-ből, nem biztos, hogy hátrány az, hogy nem tud akárki hozzáférni a drága alkatrészekhez

 

Igaz, hogy a HTC One készülék felépítése és a szétszerelése sem egyszerű feladat, de a szakszerviz munkatársai ismerik a készülék minden csínját-bínját, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy bármilyen további meghibásodás keletkezik készülékükön.

Az iFixit próbálkozásai azt igazolják számunkra, hogy valóban egy prémium modellel van dolgunk, amelynek szétszedéséhez és javításához nemcsak igazi szakértelem szükséges, hanem speciálisan, a modellhez felszerelt műhely is, és a One-t valóban csak HTC szakemberek tudják „meggyógyítani”.

 

 

Vissza