Telefonnal irányítható vécét mutatott be egy japán cég

MTI Sajtóadatbank - 2013. április 17.

Mobiltelefonnal is megválaszolható lesz a természet hívása egy japán cég által kifejlesztett, okostelefon-alkalmazással irányítható vécének köszönhetően - írta az Aszahi Simbun japán napilap.

A Lixil nevű vállalat által bemutatott rendszerrel a vécé lehúzása mellett be lehet állítani az ülőke hőmérsékletét, kezelni lehet a bidéfunkciókat, és a program még naplót is vezet a mellékhelyiségbe tett látogatásokról. Az alkalmazással a tulajdonos előre megadhatja a neki legkényelmesebb beállításokat, amelyeket a mobil a mellékhelyiségbe érve továbbít a vécé felé, megspórolva a többek által használt illemhely át- és visszaállítására fordított időt.
 

Japánban rendkívül elterjedtnek számítanak az ülőkefűtéssel és állítható, beépített bidével rendelkező, összetett menürendszerrel irányítható toalettek. Az efféle szerkezetek a közelmúltban már az amerikai és európai piacon is megjelentek. A Lixil közlése szerint azért döntött a rendszer kifejlesztése mellett, mert egyre többen viszik magukkal okostelefonjukat a mellékhelyiségbe. A csúcstechnológiás illemhely által kínált különleges szolgáltatások az árában is megmutatkoznak: a toalett 345 és 371 ezer jen (789-849 ezer forint) közötti nettó áron vásárolható meg.

Vissza