Érkeznek az első Firefox OS mobilok

Farkas Norman - 2013. április 22.

Ezen a héten landol a piacon a Firefox OS két, fejlesztők számára készült okostelefonja, a GeeksPhone Peak és a GeeksPhone Keon.

A héten elérhetőek lesznek Spanyolországban a Firefox OS fejlesztői mobiljai, a GeeksPhone Peak és GeekSPhone Keon. A készülékeket igen kedvező áron tehetik magukévá a szakemberek, ami nem csoda, mert a Mozilla végfelhasználóknak szánt okostelefonjai – melyek várhatóan júniusban kezdik meg hódításukat – szintén igen olcsók lesznek. A cég nem véletlenül próbál szerencsét az alsó árszegmensben, hiszen elsősorban a fejlődő piacokon szeretne sikert elérni.

Peak

Az 1,2 GHz-es, kétmagos Snapdragon S4 processzorral, 512MB RAM-mal, 8GB tárhellyel, microSD kártyafoglalattal, valamint 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyővel, 1800mAh kapacitású akkumulátorral, 2 megapixeles előlapi- és 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerával felszerelt GeeksPhone Peak 149 eurót kóstál.

A GeekPhone Keon egy kicsit butább társánál: 3,5 hüvelykes, 480 x 320 pixel felbontású érintőképernyőt, 1GHz-es Snapdragon S1 processzort, 4GB belső tárhelyet, 3 megapixeles kamerát és 1580mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak. Ennek megfelelően ára is szerényebb, mindössze 91 eurót kell kicsengetni érte.

Ha bevállalós vagy, s szívesen megvásárolnád valamelyik készüléket, akkor a GeeksPhone weboldaláról megrendelheted majd kártyafüggetlenül – a KnowYourMobile értesülései szerint ugyanis a világ bármely pontjára kiszállítják a kért kütyüt.

Keon

 

 

 

 

[Forrás: KnowYourMobile]

Vissza