ASUS USB-s Xonar U7 hangkártya és fejhallgató-erősítő

Kütyü Magazin - 2013. április 22.

Az ASUS ma bemutatta Xonar U7 jelű, kompakt, USB-s külső hangkártyáját és fejhallgató-erősítőjét, amely erős és tiszta, 114 dB jel-zaj arányú (SNR) hangot biztosít az USB-s csatlakoztathatóság kényelmével együtt. A Dolby Home Theater v4 változatát is támogató készülékben egy fejhallgató-erősítő is található, valamint külön mikrofon- és hangerőszabályzó potméterekkel rendelkezik.

A Xonar U7 remek választás a PC-s játékosok számára, akik erős és tiszta hangokat igényelnek, és ezeket fejhallgatón szeretik hallgatni. Emellett zenehallgatáshoz is ideális, hiszen sokkal hatásosabban és részletgazdagabban szólaltatja meg a hangokat, mint a számítógépházba épített hardver. Az USB-bemeneten csatlakozó készülék nem igényel külön tápegységet: azonnal, telepítés nélkül használható, és a PC házát sem kell hozzá megbontani.



Erőteljes hang egy kompakt, hordozható készülékkel

Míg más USB-s hangkártyákból a méretcsökkentés miatt sokszor kimaradnak hardveres funkciók, és a tápegység hiánya miatt általában legfeljebb 5.1 csatornás térhatású hangra képesek, a Xonar U7 tervezői úrrá lettek ezeken a korlátokon, és magával ragadó, 7.1 csatornás hangot szólaltatnak meg.
Az aprólékos tervezésnek és az alkatrészek gondos válogatásának köszönhetően a jel-zaj arány (angol rövidítésével SNR) kiemelkedően jó, 114 dB. A kiváló minőségű Cirrus Logic CS4398 DAC-vel (digitális-analóg átalakító) a Xonar U7 rendkívül tisztán szól.
Az exkluzív ASUS Hyper Grounding PCB gyártási eljárás pedig a hangjelek hatékony elszigeteléséről gondoskodik a torzítás és interferencia – másik nevén az alkatrészek közötti áthallás – csökkentéséhez.

A hang biztosította előny a játékokban és a zene háborítatlan élvezete

A beépített fejhallgató-erősítővel a felsőkategóriás, játékhoz optimalizált headsetekből kihozható a maximum, messze meghaladva a gyakran lapos, nem kellő teljesítményt nyújtó integrált hangrendszerek korlátait. Az erősebben megszólaló fejhallgatókkal, valamint a pontos, hangsúlyos pozicionálással a játékosok pontosan és tisztán hallhatják ellenfeleiket, a játék effektusait és a körülöttük zajló eseményeket. Az új Dolby Home Theater v4 magával ragadó térhatást és jobb hangminőséget biztosít a játékokhoz. Mindezen funkciók együtt még szórakoztatóbb, még életszerűbb játékélményt eredményeznek.

Felhasználóbarát kialakítás

A Xonar U7 USB-n keresztül csatlakozik a számítógépekhez. A szükséges áramot szintén közvetlenül az USB-csatlakozóból nyeri, nincs szüksége külön tápegységre. Mivel egyébként is kicsi, a Xonar U7 rendkívül jól hordozható, bárhová kényelmesen elvihető készülék a hangélmény javításához.

A külön vezérlőelemekkel gyorsan állítható a fő hangerő és a mikrofon hangereje a játék leállítása és a szoftveres menük használata nélkül – így az akció megszakítás nélkül folytatódhat. A fő hangerőszabályzó egy kapcsolóval váltható módon tudja szabályozni a fejhallgató-bemenetet (előlap) vagy a hangszórókat (hátlap).

Elérhetőség és árak

Az ASUS Xonar U7 USB hangkártya és fejhallgató-erősítő május közepétől válik elérhetővé hazánkban, méghozzá 23 990 forintos ajánlott végfelhasználói áron.

 

 

 

Vissza