Újabb vízálló Sony mobil érkezik – Xperia ZR

Farkas Norman - 2013. április 29.

Az Xperia Z sikerén felbuzdulva hamarosan újabb strapabíró csúcsmobillal rukkolhat elő a japán gyártó.

A Sony immár négymillió Xperia Z okostelefont értékesített világszerte, s nem vitás, hogy a jó marketing és a kiemelkedő technikai tudás mellett a készülék vízálló mivolta is nagyban hozzájárult a sikerhez. Úgy tűnik, ezzel tisztában van a gyártó is, ezért úgy döntött, hogy egy újabb strapabíró felsőkategóriás mobilt dob piacra a közeljövőben.

Az Xperia Blog értesülései szerint a következő vízálló Sony készülék a C550X modellszámot viseli és Xperia ZR néven kerül majd forgalomba. Az IP58 tanúsítvánnyal bíró – azaz egy méter mély vízben akár fél órán keresztül is vígan, károsodás nélkül lubickolni képes – készülék kisebb lesz az Xperia Z-nél, előlapján egy 4,6 hüvelykes, 1280 x 70 pixel felbontású (HD) érintőképernyő kap helyet.  Működéséért egy négymagos Snapdragon processzor felel, amit 2GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat és 2300mAh kapacitású akkumulátor egészít ki, képalkotási képességeiről pedig egy 13 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik.

Egyelőre sajnos nem áll rendelkezésre fotó az Xperia ZR-ről, de külső megjelenésében állítólag az Xperia ZL-t idézi. Reméljük, hamarosan újabb infókról számolhatunk be a jövevénnyel kapcsolatban.

Sony Xperia Z

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza