Sikergyanús mobiltrió a Huawei műhelyéből

Farkas Norman - 2013. április 30.

Hamarosan megszállják a hazai üzletek polcait a kínai gyártó kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró üdvöskéi, az Ascend Y210, Y300 és G510 mobilok. A három sikergyanús készülék magyarországi bemutatójára a Veletech kiállításon került sor, ahol természetesen mi is jelen voltunk.

A Huawei három készülékkel bővítette okostelefon kínálatát, az új modelleket április 28-án, a Veletech kiállításon mutatta be hazánkban. Szabó Zsolt, a Huawei Magyarország sales menedzsere prezentációjából megtudhattuk, hogy méret és felszereltség frontján is rengeteg különbség fedezhető fel az újdonságok között, de durván leegyszerűsítve a dolgot azt mondhatjuk, hogy az Ascend Y210 a belépőszintet, az Emotion UI kezelőfelülettel felvértezett Y300 és G510 modellek pedig a középkategóriát képviselik.

Ami a kütyük közti hasonlóságot illeti, a legfontosabb, hogy hamarosan mindhárom kapható lesz hazánkban, s kiemelkedő ár/érték aránnyal rendelkeznek, ezért nagy siker várhat rájuk.

Huawei Ascend Y210

A gyártó elsősorban azoknak ajánlja az Y200 utódjának tekinthető mobilt, akiknek még nem volt okostelefonjuk, s csak most szeretnének belekóstolni az okos funkciók nyújtotta örömökbe. Mi tagadás, az „első okostelefon” pozíció betöltésére valóban szerencsésebbnek tűnik egy csúcsmodell helyett ezt a 3,5 hüvelykes HVGA (480 x 320 pixel) TFT érintőképernyővel, 1GHz-es processzorral, 256MB RAM-mal és 512MB ROM-mal szerelt kütyüt választani – hacsak nem szeretnénk in medias res egy nagyágyúval berobbanni az okostelefonok világába. Az Ascend Y210 mellett szól még a remek üzemidővel kecsegtető, 1700mAh kapacitású akkumulátora, mely gondoskodik arról, hogy az újdonsült okostelefonosok kevésbé vágyakozzanak a „butamobiljuk” után, ami egy töltéssel akár egy hétig is lazán elketyegett.

Semmi kétség, hogy a június végén Magyarországra érkező Y210 tökéletes első okostelefonnak, de a specifikációját böngészve olyan érzésem támadt, hogy ez bizony már egy kicsit harmatos vas, s néhány vagányabb kezdő okostelefonos számára az egy szinttel felette álló modell lehet az ideális választás. Hiszen az ütősebb hardver mellett az Y300 már a vadonatúj Emotion UI felülettel rendelkezik, mely még egy beépített gyorstalpalót is tartalmaz, ami nagyon jól jön az embernek, ha új neki ez az egész „okoskodás”.

Huawei Ascend Y300

A fenti sorokból már kiderült, hogy az Y300 okosabb, mint az Y210. A gyártó által „multimédiás kisokosnak” becézett mobil működéséért egy kétmagos, 1GHz-es Snapdragon S4 processzor felel, amit 512MB RAM, 4GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, valamint 4 hüvelykes, 800 x480 pixel felbontású IPS érintőképernyő egészít ki. Ez az összeállítás már önmagában is gyors működéssel és jó felhasználói élménnyel kecsegtet, de az Android 4.1 Jelly Bean rendszer újításaival, illetve a Huawei által fejlesztett Emotion UI kezelőfelülettel kiegészülve szinte garantált a könnyű használat. Az Ascend Y300 a viszonylag erős processzor, valamint az 5 megapixeles hátlapi-, illetve VGA előlapi kamera jelenléte miatt alkalmas játékok futtatására, kellemes minőségű fotók és videók készítésére, továbbá videocsevegésre is, tehát méltó a fent említett becenevére. Az 1950mAh kapacitású akkumulátorral ellátott készülék május elején debütál a T-Mobile kínálatában.

Huawei Ascend G510

A G510 „személyében” már egy vérbeli középkategóriás okostelefont üdvözölhetünk. Fedélzetén az Emotion UI-val felturbózott Android 4.1 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot, melynek gördülékeny futtatásáról egy kétmagos, 1,2GHz-es Qualcomm MSM8225 processzor, 512MB RAM és 4GB – microSD kártyával bővíthető – belső tárhely gondoskodik.

A 150 grammos telefon előlapján egy jó nagy, 4,5 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású IPS érintőképernyő és egy VGA kamera kapott helyet, hátlapján pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített kamera csücsül. A készülék fel van vértezve a gyorsabb jelfelismerés, illetve akkukímélő technológiákkal, így elméletileg megfelelően hosszú üzemidővel bír annak ellenére, hogy a felszreltségéhez viszonyítva egy szerényebb kapacitású, 1750mAh-s telep felel az energiaellátásáért. Az Ascend G510-est májustól megtalálod a Vodafone kínálatában.

 

A készülékek részletes specifikációját a következő oldalon böngészheted kedvedre.

 

Vissza