Huawei P6-U06 – a karcsúság új bajnoka

Farkas Norman - 2013. május 2.

A kínai gyártó egy mindössze 6,18 milliméter vastag felsőkategóriás okostelefon bevezetésére készül, mely jó esélyekkel pályázik a „világ legkarcsúbb okostelefonja” címre.

Az utóbbi években fontos szemponttá vált az okostelefonok piacán a karcsúság kérdése, s a legtöbb gyártó fokozottan odafigyel erre termékei megtervezésekor. Egyesek olyannyira komolyan veszik a dolgot, hogy nem restek a „világ legkarcsúbb okostelefonja” címért hadba szállni riválisaikkal. Közéjük tartozik a Huawei is, aki korábban az Ascend P1 S készülékkel uralta az anorexiás mobilok szegmensét, melynek „királya” persze azóta már többször is cserélődött.

Jelenleg az Alcatel One Touch Idol Ultra a legpengébb készülék a maga 6,45 milliméteres vékonyságával, de úgy fest, hogy a Huawei P6-U06 modellszámmal illetett üdvöskéje hamarosan a babérjaira fog törni. A kínai Telecommunication Equipment Certification Center (telekommunikációs eszközök minősítését végző központ) által jóváhagyott készülék ugyanis mindössze 6,18 milliméter vastag. Ez nem minden, a hiszen az Android 4.2 Jelly Bean rendszer köré épülő  jövevény amellett, hogy elképesztően karcsú, a felsőkategóriát képviseli: működéséért egy négymagos, 1,5GHz-es K3V2 processzor felel, amit 2GB RAM, 8 megapixeles fő- és 2 megapixeles előlapi kamera egészít ki. A 132,6 x 65,5 x 6,18 milliméteres és 120 grammos kütyü előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyő terül el.

A fekete, fehér és rózsaszín változatban megjelenő készülék várható ára egyelőre rejtély, s még azt is homály fedi, hogy pontosan mikor kerül piacra.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza