Aspire R7, az Acer négyfunkciós hordozható masinája

Széll Zoltán - 2013. május 5.

Az Acer, csütörtökön New York Cityben tartott sajtókonferenciáján jelentette be az Aspire R7 „Ezel Hinge” hordozható számítógépet, amely a PC-k teljesen új osztályát és új koraszakának hajnalát jelenti. Az Aspire R7 négy PC funkciót – noteszgép, AiO (Ezel), tábla, display – foglal magába, ezért négy működési módot támogat.

Használati módok


Noteszgép módban az Aspire R7 sorozat egy különleges képességű noteszgépet testesít meg. Könnyen hozzáférhetünk az érintőképernyőhöz, az érintőpadhoz és a billentyűzethez. Ez a PC a produktivitás és a szórakoztatás növeléséhez „high-end” komponenseket tartalmaz

 

Ezel módban a 10 pontos érintőképernyőt közel hozza a felhasználóhoz (AiO asztali PC). Ebben a pozícióban nagyon hatékonyan és könnyen dolgozhatunk az érintővezérlés és írógép kombinációjával.

Tábla módban a könnyen átalakítható Aspire R7 táblagépként és érintős jegyzetfüzetként használható egy asztali számítógép teljesítményével. Ebben a módban ideális rajzoláshoz tollal vagy böngészéshez és olvasáshoz.
 

Display módban a nagyfelbontású (1920 x 1080) képernyő (vízszintes tengely körül) a gép a hátsó oldala felé elfordítható, ami lehetővé teszi, hogy egyidejűleg többen nézhessenek videókat és egyéb szórakoztató műsorokat. 


 A szórakoztatás minőségét tovább javítja a négy 8W-os hangszóró és a Dolby Home Theater v4 hangrendszer, melyek noteszgépekénél négyszer nagyobb hangteljesítményt biztosítanak.


Az Acer Aspire R7 1,8GHz-es Intel Core i5-3337U processzort (Turbo: 2,7GHz), 15,6 hüvelykes Full HD (1920 x 1080 képpont felbontással) LED hátoldali megvilágítású többérintős (10 pont) képernyőt, 6GB DDR3 kétcsatornás memóriát, 500GB-os merevlemezes meghajtót, 24GB-os SSD tárolót, mobil Intel HM77 lapkakészletet, Intel HD Graphics 4000 GPU-t, HD web-kamerát (1280 x 720), SD kártyaolvasót, 802.11 a/b/g/n vezeték nélküli modult, Bluetooth 4.0 + H vezeték nélküli modult, USB 3.0 kaput, HDMI kaput (HDCP támogatással), több mozdulatos érintőpadot, 4-cellás Li-polymer telepet (3560 mAh, 4 óra telepélettartam) és Windows 8 operációs rendszert tartalmaz.


 Az Acer Aspire R7 május 16-ától lesz kapható, 999,99 dolláros induló áron.


URL: www.acer.com
 

Vissza