Egymillióan töltötték le eddig a Facebook Home-ot

Czipperer Dia - 2013. május 13.

Egy hónappal a Facebook Home debütálása után csupán egymillióan töltötték le az alkalmazást androidos telefonjukra.

A Google Play telepítési adatai szerint elérte az egymilliót azok száma, akik letöltötték a Facebook Home-ot. Ezt a Facebook mobilrészlegének igazgatója jelentette be sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Önmagában az egymilliós letöltés jónak mondható, de nem túl magas szám ez ahhoz képest, hány felhasználó használja jelenleg a közösségi oldalt: csupán a userek ezrede érdeklődik a Home iránt. Tíz nap kellett ahhoz, hogy a letöltések száma elérje a félmilliót, majd kétszer annyi idő az egymillióhoz.

Ez a kezdés annak is köszönhető, hogy csupán Androidon érhető el az alkalmazás, és csak bizonyos készülékeken. Ráadásul az ötös értékelési skálán jelenleg két ponton áll a Play áruházban.

Most azonban a minimum rendszerkövetelmény már csak Android 4.0 – készüléktől függetlenül, de még továbbra is bonyolult letölteni és aktiválni az alkalmazást, így a jövőben a tervek között szerepel ennek érthetőbbé tétele, valamint a más applikációkkal való együttműködés javítása. Ha ez valóban sikerül, talán a számok is feljebb kúsznak majd. Minden azon múlik, ezek mikor lépnek életbe.

 

 

Forrás: Mashable.com

 

Vissza